Narednog vikenda, odneo sam ga na Čenej. Postavio sam bateriju, i krenuo na poletanje...
Malo dotrimovanja na kormilu visine, i model leteo kao na šinama
Konačno, nakon više radnih sati provedenih, rešavajući problem oko kidanja držača motora, problem je rešen, i model je poleteo, i leteo, leteo, leteo
Ponašanje modela sasvim je na mestu. Prilikom poletanja treba dosta da radite sa kormilom pravca, zbog obrtnog momenta (model hoće da pobegne na levo, kao što se vidi i na snimku). Ne sme se preterivati sa minimalnom brzinom, ali na pola gasa vrlo lepo leti. Prilikom zaokreta nije na odmet malog dodavanja gasa. Kod zaokreta, ako radite i sa kormilom pravca, sam zaokret će biti lepši. Ako vam stanica podržava miksove, onda to možete namestiti i unapred. "roll" uradi bez problema, ali zahteva malo veću brzinu. Ovaj put nisam pokušavao odleteti ostale figure.
Iako nisam hteo mešati materijale, u smislu plastika i šper, ovaj put je ta odluka bila neophodna. Nadam se da će biti još ovakvih modela, i da će mi dugo služiti u floti... Generalno, iako sam u početku bio pun negativnih utisaka u vezi modela, na kraju na neki način me je ipak oduševio. Ali ruku na srce, za mene balza ostaje uvek balza.