RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU
Ima li neko klesta za krimpovanje servo konektora
dejan_ts:
sl2
dejan_ts:
sl3
pnedic:
Koliko vidim ti si od kombinirki napravio neku vrstu spicastih klesta. Imam ja spicasta klesta, veca i manja, al ovo sto video pokazuje (a ima i na aliekspresu za 12E) to su bas krimp klesta (zovu ih PIN crimpers).
Ako treba da se snalazim, snalazicu se - mislio sam da odradim na brzaka.
U svakom slucaju hvala na ideji :)
Milos 94:
Neko je na ovom forumu već imao sličan problem. Pretraži malo po forumu. Klešta za krimpovanje baš tih konektora imaš čini mi se u Kelco-u u BG ali nisu jeftina. Da ih ne reklamiram.
Mislim da ja imam negde tačan naziv i kataloški broj(koji ih deli od običnih klešta za krimpovanje) čak i neko uputstvo u pdf-u. Poslaću ti na e-mail.
tibeteagle:
Ja sam pre oko 15 godina upao u ovu grešku. Sad' ću ja da uštedim 1-2 eura i kupio sam samo kabel i konektore. Jok. :-[ Bez pravog alata se ne može pravilno stisnuti dupont konektor i tako postaje izvor nesigurnosti. Lemiti žica za konektor se takođe ne može. Može se, ali onda se ne može gurnuti u kućište. Čak i ako neko nabavi kvalitetna precizna klešta, a jeftini nisu takvi, i onda je rizično uraditi bez iskutva, a da nema dovoljno rezenvih konektora.
Kompromisno rešenje sam našao u tome da sam produžio kabel koji izlazi iz servoa i tako eliminisao produživač. Rasekao sam kabel na servou na polovini i dolemio trožilni sevo kabel dužine tačno koliko je trebalo za oba dela i izolovao sam sa termo bužirom. Lemiti žicu za žicu nije problem nikome, a spoj je veoma siguran. Ne trebaju ni klešta ni konektori.
;namig
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version