Pre par nedelja sam nekolko desetina puta leteo na letelistu 13. Maj, radnim danom. Aerodrom je oko pola 9 ujutro bio pust, a ""velika"" avijacija je tek pocela da leti oko 10 sati.
Elem leteo sam Mircetov SU-31 (koji je jos ziv, a ima mu godina...) sa nekim rhino baterijama starim 10 godina (nisu ove sto sam ih u temi spominjao, nego manje, od 1550mAh i 20C).
Prakticno ih nisam koristio sve ove godine. Letele su svaka po jedno 15 letova. Koristio sam im za taj SU-31 i za jedrilicu "Mefisto" (po dve paralelno, jedrilica polece vertikalno na gore...).
Ono sto hocu da kazem, je da ne mogu da verujem koliko su ove baterije dobre... Merio sam, imaju oko 1450 mAh, a ako se dobro secam, ma ni kao nove nisu imale deklarisanih 1550 mAh...
Mircetov SU-31 sa njima penje vertikalno kao lud..., znaci snage (unutrasnji otpor) imaju.
Drzao sam ih u jednoj sobi, bez klime i koju zimi ne grejem... napola napunjene na 11.5V, a kad sam ih davno koristio mazio sam ih, a to znaci, leteo sa njima ne ceo let sa punim gasom... i leteo sam samo do pola kapaciteta, sto je sa SU-31 oko 7 - 8 minuta.
Sam, ne mogu da se nacudim koliko su ove baterije dobre.
I da dodam, ne pisem ovo da bih ih reklamirao da ih prodam.
Pozdrav,
Petar