RC MODELI JEDRILICA > THERMAL

F5J u Srbiji

<< < (27/29) > >>

dradra:
Vidim po stranim forumima da je popularna  klasa F3RES,  nastala kao reakcija na preskupe karbonske modele.
Jedrilica pretežno drvene gradje 2 metra raspona, start na gumu (hi-start 15metara gume i 100m najlona), komande samo na repu i spojler.  Karbon dozvoljen u ramenjači i za repnu cev. Kit košta 150 do 200e, samo 3 jeftina serva, u samogradnji jos povoljnije.  Stanica naravno najjednostavnija.

Za naše uslove prava takmičarska klasa.

stevapn:
F5J pravila dozvoljavaju veoma širok izbor modela, jedino je obavezan onaj alitimetar. Što zanči, da su razni jeftini modeli upotrebljivi. Radian, Easy Glider, Relax/Calypso... Problem je što je ove godine bilo manje ljudi nego prošle, a moglo je svašta, jeftino, da se leti. Nisu pare u pitanju, volja je u pitanju. Slažem se da za vrhunske rezultate trebaju skupi modeli, ali za učestvovanje na "našem" takmičenju treba samo malo volje. Gde su ljudi iz KG, NI, TS, LE...?

dejan_ts:
Da bi nesto zazivelo kod nas u nekoj disciplini rc modelarstva trebaju ljudi da se upoznaju sa materijom ,verujem da pola nas ne mari za tim vec samo vid razonode i sopstvene volje bavljenja ovim hobijem

Da treba nesto da zazivi slazem se da treba ali ovu pricu treba gurati po klubovoma da se klinci ili stariji ljudi zainteresuju za ove stvari pa da neko predlozi tu disciplinu kao za takmicenje i upru se stvari ,da se pokrene kamen

dejan_ts:
Za F5J i F3J to je timski rad od vise ljudi ,nemozes napraviti neke rezultate kao pojedinac ,moze ali sa debelim novcanikom

adam:
Danas mi se javio gosp milivoj hucaljuk iz hrvatske,on je otac  visestrukog svetskog sampiona arijan hucaljuka, covek me je pitao kako bi  oni mogli pomoci da se ozivi ova kategorija u srbiji!! (res) dosli bi i na takmecenje ako bi organizovali, ali da bi ovo imalo smisla trebalo bi da se sve radi po FAI pravilniku,nazalost  po dosadasnjem izkustvu sam mu rekao da od  ove price u srbiji (barem po meni , izpravite me ako gresim)tesko da moze nesto da bude,ja bi voleo da se izjasne i ostali  sta misle, mada  topla voda je vec izmisljena (FAI pravilnik) ()-()

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version