Za dobar model treba imati mnogo para ,treba vezbati iz dana u dan da bi se stekli neki rezultati ,napraviti jedrilicu i kupiti jedrilicu nije isto i nikada nece biti isto ,tezina je isto bitna stvar ,netreba je smaknuti kao ne fakor letenja vec kao veci udeok u toku leta ,mnogo znaci imati prodoran model kad je vetar a znaci i kad nema vetra brze da se preleti od tacke A do tacke B
E sad rekoste komanbe ,jesu to sve nove komande koje se pomunju sad ali sa osnovnim komanda kao sto su eleroni,pravac,dubina i vazdusne kocnice kao i flapsovi modelu daju stabilnost ,okretljivost i plovidbenost modela,svaka komanda ima svoju bitnu funkciju ,mixovanjem komandi dobija se nesto trece ,da li model bolje leteti ili aterirat sve zavisi sta se zahteva od datih komandi
Ponavljam ,za dobre uspehe i rezultate treba imati dobru volju,dobar trening u drustvu ili bez njih i dobro upoznati model i njegove karakteristike letenja ,kod mene u praksi se pokazalo da meni svaki model odgovara zasto pa zato sto sam ja taj koji ce model da navodi da leti po mojim sinama a ne po njegovim ,leteti u prazno i zahtevani let nije isto,zahtevani let je koordiniran let gde se leti u zeljenim smerovima i izvode razni oblici kontrolisanih zaokretanja,prevrtanja ,stoliranja,pa cak i uredno prici za sletanje ,kada se ovlada tehnikom letenja svaki model treba da leti kao po sinama ali ima jos jedna stvar ,samotreba dosta dosta vezbati i upoznavati se sa modelom