RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU

Farbanje nitro modela

<< < (3/3)

presko:

Погледај ово, ако ти није превише компликовано.

http://www.rcfly4um.org/index.php/topic,8600.msg60183.html#msg60183

Иначе, фарбати модел са мотором на метил алкохол (нитро гориво) са нитро лаком је исто као и да га ниси офарбао. Исто важи и за боју у спреју, било да је на нитро или акрилној бази. У ствари може, али на крају обавезно слој безбојног дво компонентног акрилног лака.

Док сам сам правио гориво (метил алкохол 80% + рицинус 20%), моделе сам фарбао емајл фарбама ("Зорка" Шабац) и то је трајало сезону-две. Када сам почео да користим куповно гориво, емајл боја на моделу је трајала два изласка око десетак летова.

ivanmagd:
Hvala svima na savetima, Presko prvo sto sam uradio je pregledao tvoje postove na temu izrade aviona i zavrsne obrade. Osim odabira boje nista drugo ne mogu da primenim, hocu da ofarbam unutrasnjost modela pa sve sto se odnosi na smirglanje i gitovanje otpada zbog konstrukcije aviona i pristupacnosti materijalu za farbanje. Kod Raptora sam koristio pomenuti Viteksov vodeni emajl i crni dipi cijim sam mesanjem dobio sivu nijansu. Sve to lepo izgleda ali posto je model elektro nisam siguran kako bi reagovalo sa nitro gorivom. unutrasnjost Raptora bas i izgleda kao da bi balza i sper mgli da popiju jos tecnosti. Probacu sa nitro lakom kako je Dejan objasnio jer njega mogu lako  da nabavim i probam.

Hvala Ivan.

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version