RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU
Farbanje nitro modela
ivanmagd:
Znaci Viteksov emajl lak na vodenoj bazi i dipi?
coka:
Ne Ivane. Balza je sundjeraste strukture i upice gomilu boje. Nakon prvog sloja, a verovatno i drugog, struktura ce i dalje biti " posna". Potrebnan ti je premaz sa vecim procentom tvrde materije.
Lak ili epoksi, pa nakon toga tanak sloj boje.
Mozda bi bilo interesantno tonirati epoksi. Svojevremeno sam to uspesno radio kada sam izradjivao karoserije za automobile koje sam pravio.
tibeteagle:
--- Quote ---Znaci Viteksov emajl lak na vodenoj bazi i dipi?
--- End quote ---
Ako je taj lak zaita kvalitetan, moze. Farbajte u vise sloja razredjeno..
coka:
U medjuvremenu, na planeti zemlji....
--- Quote from: ivanmagd on October 17, 2018, 10:38:56 PM ---Koju boju da koristim za farbanje unutrasnjosti modela i pozarnog zida? Hteo bih da zastitim balzu od upijanja goriva ali i da malo uplepsam pozarni zid.
Hvala, Ivan.
--- End quote ---
dejan_ts:
Poenta price ti je da zatvoris poroznost na blzi i samim tim sprecis ulazak goriva u nju kao i ne sagorelo ulje ,ja sam ti naveo primer nitro laka jer se brzo susi i popunjava balzine pore ,moja metoda je takva gde je i dan danas koristim i lepo mi se pokazala ,e sad mozes ti i da ofarbas pozarni zid sa nekom od boja tipa temeljno pokrivna za metal i preko toga udaris 100% nitro lak ,o ono razredjivanje laka se koristi samo da sto dubljezadje lak u balzin pore i tako je osiguras da ne ulazi nista u dubinu nje ,probao pa znam i na tome osta
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version