RC MODELI AVIONA - SUS > TRENAŽNI MODELI

Calmato Trainer 40

<< < (3/8) > >>

schumi_SRB:
Pa to :D  Ma kad je on upalio posle 7 godina stajanja, to je neunistivo..

shimano:
Ja koristim ulje za šivaće mašine i nisam imao problema.

zajko:
Nitro gorivo - glow gorivo, pored nesto malo ulja ili ricinusa (zavisno dal je pravljeno ili kupovno) se sastoji od metil alkohola i opet zavisi od korisnika 5-30% nitra...
sa druge strane ti glow-nitro motori su malo drugacije konstrukcije i kako fabrike kazu da bi trajalo trebalo bi ako se ne leti neki duzi period 7+ dana staviti par kapi, kroz mesto grejaca svecice i okrenuti ga nekoliko puta da se razmaze unutre, i napravi film po svim delovima i spreci koroziju...
Kad se pali, nakon stajanja, kros istu rupicu se sipa samo goriva isto nekoliko kapi, malo, pa se opet zavrti nekoliko puta i ako moze prospe.. i normalno pali, koristi i tako u krug.... Tako kazu proizvodjaci, nije sgoreg poslusati ih, ali retko se to radi ... kao i masa drugih prevetnivnih stvari

dejan_ts:
Sto se tice odrzavanja motora uglavnom se preporucuje nakon kraja sezone da se malo konzervir ,u toku sezone ga netreba tretirati sa tim uljima jer ces stalno posle d ga muckas i peres pred startovanje ,danguba je a i trosenje vremena
Bitno je da kad se zavrsi sa letenjem motor umota u neku krpicu do narednog startovanja

schumi_SRB:
Imam pitanje vezano za frekvencije, posto se u to slabo razumem. Negde na forumu sam procitao da nije svejedno sa kojom frekvencijom dolazis na 'livadu', gde lete i drugi naravno. Moja stanica je na 35Mhz, i kakva je procedura kada bih hteo da dodjem da letim sa vama ostalima a vi ste na 2,4 Ghz npr? Kakva su vasa pravila i da li postoje? 
Ne znam bas nista o tome, pa bih voleo da udjem u materiju sto se kaze, jer planiram da ostanem u RC svetu  oo))

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version