RC MODELI AVIONA - SUS > TRENAŽNI MODELI

Calmato Trainer 40

<< < (5/8) > >>

schumi_SRB:
Taman posla, ja prihvatam svaki komentar,kritiku, misljenje ili savet od svih starijih ili mladjih a pogotovo 'starijih' po znanju! S obzirom da sam skoro na nuli, to su onda verovatno svi clanovi na forumu  :big smile
Znam da je bilo verovatno mnogo ludo to sto sam uradio, i da je moglo da se zavrsi u suzama xD Bilo je tu sigurno i pocetnicke srece, pogotovo pri sletanju.
Ali je definitivno utisak da avion nije tezak za letenje.

Sto se tice tezista, reper nam je fabricko uputstvo, koje kaze 85-90mm od pocetka krila. Nije bio nacentriran na tu razdaljinu, cinjenica, sledeci put ce biti. Da li se i u praksi postuje farbika ili samo osecaj i iskustvo?

dkk:
Super, sto ti se dopalo, i jos bolje sto je sve proslo bez loma, stete ili povreda... Obicno se postuje fabricka preporuka kao nekakav start a dosta puta to bude i kao definitivno stelovanje... mada moze i po osjecaju, ali ga treba prvo razviti za sebe, pa za model koji se steluje pa onda mozda moze i tako... na kraju se ipak u najvecem broju slucajeva vratimo na fabricku preporuku...
Samo leti i simulator, i model i u glavi bez simulatora i modela... svaki sekund, minut i sat se racuna i akumulira... Samo naprjed i uzivaj...

SABURO:
Dobro je da je sve proslo bez vecih problema po tebe, a i po druge. Kada ste vec blizu aerodroma 13. maj, bolje da ste navratili tamo i pitali iskusnije modelare da vam provere sve pre prvog leta i upute vas u pravila aerodroma i letenja na istom. Obicno ne bude puno modelara, al se desi da bude u pre podnevnim satima vikendom. Ako nema nikoga od modelara, obavezno je javljanje nadleznima na aerodromu uz pitanje da li je dozvoljeno letenje za modele i da li ima aktivnosti ULL avijacije. Zona letenja RC modela je od Batajnice do kafane, nikako preko i dalje od nje! Pozeljno je leteti ka Batajnici. Dakle sto dalje od aerodromskih objekata.
Dakle oko 11h subota ili nedelja. Ako se sretnemo na 13ci, rado cu pomoci.

schumi_SRB:
Imam pitanje jedno, crkla mi je svecica. Gledam koju da kupim, da li je to ova O.S. Glowplug No.6 (A3) Hot?

raddde:
moras reci koja cipela, na koju nogu...koji je MOTOR?....i ta elisa 12x8?

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version