RC MODELI AVIONA - SUS > TRENAŽNI MODELI
Calmato Trainer 40
schumi_SRB:
Ne napisah motor koji je :sljus Prilicno sam siguran da je .40, e sad neki naziv ne znam. Elisa koja je trenutno na njemu je 11x6 a u rezervi mi je 12x6.
dejan_ts:
To ti je motor od 6.5ccm a treba ti vruca svecica bas tu koju si naveo F3 ili A3 .sto se tice elise pasu ti i jedna i druga za taj motor
Sava:
Ako je motor 0,40 cu inch, dvotaktni, u tom slučaju osnovna elisa je 10x6, alternativne elise 9x8 i 11x5.
Za četvorotaktni motor 0,40 osnovna elisa 11x6, alternativne elise 10x6, 10x7, 11x4, 11x5, 11x7, 12x4 12x5.
Elsa 12x6 je za dvotaktne motore .60 ; .70 Četvorotaktni .60- .65 Izabrana svećica je odgovarajuća.
( izvor: www modelflight.com/propch1 html )
raddde:
objasi sve, cika sava :) ...ne treba ti bolji izvor....ako je .40 nabavi ti 10x6,par komada...jeftinija varijanta....treba ce ti :)
Sava:
Veoma važno, a ja sam zaboravio da napomenem, obavezno izbalansirati elisu. U zavisnosti od marke motora, koristiti odgovarajuće gorivo. Ovde prvenstveno mislim na udeo nitro-metana u gorivu. Stariji tipovi motora ne trpe više od 7% nitro-metana jer se pregrevaju. Najbolje je držati se preporuke proizvođača.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version