RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU
DURALUMINIJUM
Stanko BG:
Večeras smo Bole i ja svečano spojili femu sa motorom po prvi put. Ispostavilo se da je naša kupovina na delove, jer kit više nigde na svetu ne može da se kupi, urodila plodom. Neke delove smo kupili u Americi, neke direktno od feme iz Nemačke i evo, sada posedujemo Onboard starting system. Sreći nema kraja. Iako smo sve kupovali na osnovu slika, i procene, a Fema proizvodi preko 10 modela elektro anlasera, uspeli smo da pogodimo pravi i jedini koji pasuje na naš Os Max FS120 Surpass. Evo nekoliko slika - biće to prelep detalj na jednom našem modelu koji ćemo praviti - još uvek je rano da otkrivam šta je u pitanju...
Stari Graupnerov Speed 500 četkičar... Mi imamo i Speed 600, od pre dvadeset i četiri godine, nov u kutiji, ako zatreba :)
dejan_ts:
Pa ovo ce iti stvarno lepo videti da bez potrebe covecjih sila motor sam upali .alnasujes i kres ,teraj bato u vazduh
Lepo i jako lepa ideja jos kad bude cucnuo na model tek ce biti babaroga
Stanko BG:
Da!!! (yay)
Bole i ja se mnogo radujemo. Hvala Dejane za podršku i pohvalu :big smile
dejan_ts:
Iskreno da ti kazem meni je jako davno padalo napamet da tak nesto sprovedem u moju katanu ali posto mi se motor lepo pokazao na orst tako je i ostao ,do duse nikad nije kasno da se ugradi i nadogradi takav mehanizam za alnasovanje motora stim sto bih ja ipak zaseban akumulator za to postavio da nema ni jednu dodirnu tacku sa ostalom elektronikom u modelu
Stanko BG:
Takvo i jeste rešenje. Doduše, avion ima teret više, ali... kad je bal nek je pir (pijanoo)
Štaviše, tu bateriju za anlasovanje koristi i elektronika za grejanje svećice, tako da je sistem zaista potpuno samostalan. Ta elektronika je dosta pametna i može se programirati da dogreva svećicu na leru i tako stabilizuje rad motora. O svemu je Švabo mislio.
Dodajemo i micro servo za klapnu sauha, ali o tome ću detaljno pisati kad počnemo Bole i ja da pravimo spravu.
Zamišljam već pretpoletnu check listu:
Bole: „Sauh potegnut."
Stane: „Pun gas, verglanje jednu sekundu."
Bole: „Motor nasisan, Stane sve je spremno. Dogrevanje svećice pokrenuto. Od elise! Zapuštam!"
Stane: „Lomi, sinovče!"
Biće to luda zabava 😁
Navigation
[0] Message Index
[*] Previous page
Go to full version