RC MODELI JEDRILICA > THERMAL
Mimi DLG
talijano_96:
Evo da nastavim sa jedrilicom, uspeo sam da odvojim malo vremena i napravim rep. :D
Za to sam koristio balzu 2mm, koju sam kasni presvuko sa steklenim tkanjem od 18g.
Pokusaj presvlacenja staklenim platnom je ispao relativno dobro za prvi put i time sam otezao rep za oko 2g.
Urezao sam leziste za vertikalac na karbonskoj cevi, koju sam po preporuci @dradra iskoristio od segmenta pecaroskog stapa ;D
Napravio sam i nosac za horizontalac, tako sto sam na cevcicu namotao smirglu i ravnosmirglao dok nisam dobio zeljeno udubljenje, sve to provizorno namontirao sa dva srafcica od servo motora i malo selotejpa. Pa cu danas da se zanimam sa definitivnim fiksiranjem i pravljenjem trupa.
dkk:
Sjajno, to je super, pratim sa uzivanjem.
talijano_96:
Evo posle duze pauze da nastavim sa radovima :big smile
Trenutno su definitivno ucvrscena repna krila, napravljen nosac krila i do pola uradjen trup i ubaceni servoi...
Inace ima li jos nekog da trenutno pravi MIMI??
talijano_96:
Stanje je ovakvo :sljus
Sastavio ja sve delove, i pravo na livadu da oprobam svoje letacke sposobnosi i da vidim kako ce leteti jedrilica.
I tako posle nekoliko laganih izbacaja iz ruke, zabije se trupom u zemlju
i pukne nosac krla na mestu gde su bile zalepljene matice, e sad treba mi savet iskusnijih modelara od cega i kakav nosac napraviti??
I jos jedno pitanje, koji simulator leta koristiti sa 9X stanicom i aux kablom??
mmmm
dkk:
Nosac od balze, kao sto si i napravio samo ga armirati sa staklenim platnom ili karbonskim, mozda u nedostatku istih moze da se obmota sa pecaroskim koncem, umocen u epoksi... a za simulator preporuka pica sim... http://www.rowlhouse.co.uk/PicaSim/
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version