ELEKTRONIKA > POWER SYSTEM
Повезивање погона са 2 мотора, питање БЕЦ-а
tibeteagle:
Lazo izvini ja sam mislio na Mephistovu stanicu. U glavi sam se njemu obraćao dok se to u pisanju ne vidi :sljus
Ali drago mi je da i tvoja a i mephistova stanica zna superinteligetno rešenje (yay)
Mephisto, dobar ti je vertikalac. Pravo balkansko, hoću reći banalno rešenje. Eto, šta se sve može uraditi u ovoj klasi malih penastih letelica.
Bez obzira što ima dve osovine na modelu koje se okreću u istom smeru, nastajanje kontra momenta je isti kao da ima samo jedan motor.
Žao mi je, ali je to zakon mehanike koji mi je blizak. Veruj mi, ne bih da se upustim u dokazivanje. Ne bih naveo ovaj problem ranije.
Poz.
MEPHISTO:
--- Quote from: tibeteagle on March 07, 2009, 11:24:48 PM ---......nastajanje kontra momenta je isti kao da ima samo jedan motor.
................. Verij mi, ne bih da se upustim u dokazivanje.............
Poz.
--- End quote ---
Моје размишљање је изнето у форми питања и, ево, добио сам одговор, то ми је сасвим довољно. За доказивање нема времена јер се одмах бацам у потрагу за двема истим елисама 7х6 али са контра смеровима.
Хе, хе, све леже на своје место, савршена симетрија у пројекту (yay).
MEPHISTO:
Ево још дилема у вези повезивања двомоторног система.
Дакле, два БЛ мотора, два ЕСЦ-а и две батерије. Пријемник и сервои се напајају преко УБЕЦ и посебне батерије само за то.
Како би сте спојили овакав систем:
1. Обе батерије у паралелу, па оба ЕСЦ-а у паралелу, па сваки ЕСЦ на свој мотор?
2. Као два независна система - сваки мотор има свој ЕСЦ и батерију?
Предности и мане једне и друге опције?
Ја имам нека размишљања на ову тему али бих волео да чујем и још нечија искуства (или мишљења)!
MEPHISTO:
Идеје, коментари?
saxpg:
Ovdje u jednom clanku na rcgroups imas semu spajanja od GWS kompleta koja je u sustini br 1 koji si ti predlozio:
http://www.rcgroups.com/forums/showatt.php?attachmentid=2108118
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version