RC MODELI JEDRILICA > THERMAL

Elektro jedrilica Roda 2

<< < (21/29) > >>

SloMi:
Ima jedan pametan savet kako da se sačuvaju servoi flapsova koji rade i kao koćnice. Naime radi se o sledećem: Ako slećete na tačku pod jako izvučenim flapsovima oni mogu lako da zapnu za zemlju i da preko spone žestoko trgnu polugu servoa i  da pritom okrune zupce zupčanika. Da se to ne bi desilo a vi i dalje hoćete maksimalno da kočite flapsovima treba da postavite polugu servoa maksimalno nagnutu napred pa kad zakočite dužina kraka poluge servoa biće najkraća moguća te će i servo najmanje trpeti. Pošto mi je na to skrenuo pažnju češki modelar Ivan Horejši zahvalio sam mu se i svakako ću to uraditi uskoro. Treba samo da napravim dužu sponu i malo preuredim vešanje flapsova..

Inače danas sam sebi dao slobodan dan, ništa krupno od modelarenja. Umesto toga evo CIAM Flajera.

SloMi:
Zalepio gredice od tvrdog drveta na koje će se šrafiti krila. Kasnije ću u njima urezati navoje M4

SloMi:
Ležaj krila na trupu i navoji M4 su gotovi ...

young:
Odličan rad.
Ima jedna dobra fora kako na brz  i lak način staviti matice za pričvršćivanje krila. Nije problem ako ima dosta prostora u trupu ali na dlg modelima ne možeš često zavući ni mali prst u trup.
Ukratko... prostor na kome će biti matica ojača se iznutra sa još par dodatnih  slojeva karbonskog platna i epoxyja.
Nakon sušenja  se uzme ova spravica i sve je gotovo za minutu.
.
Sretno sa gradnjom!

dejan_ts:
ja sam isprobao ovakve matice i za sad ih ne menjam ,lako se ugradjuju ,kad se ugrade nema skidanja ,jedino sto se zahteva tacno pozicioniranje srafa tj rupe gde ce da nalegnu ,utiskuju se sa donje strane podloge i ovi siljci ne dozvoljavaju ikakvo dalje mrdanje matice

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version