RC MODELI JEDRILICA > THERMAL

Elektro jedrilica Roda 2

<< < (14/29) > >>

Milos 94:
Kao prvo da čestitam na pedantnosti izrade modela. Prava škola izrade modela. Još da je bio deo sa izradom ramenjače i radovima sa karbonom moglo bi to da bude bukvar za izradu relativno jednostavnih i jeftinih jedrilica, što mislim da je i bio cilj. Odlična varijanta za domaći F5J. Još jednom, čestitam.

Što se težine tiče sumnjam da će model biti oko 1kg težine. Sa SUP-om sam imao ohrabujuće rezultate u toj ''goloj'' varijanti a onda je ugradnjom svega ostalog (čemu nikako ne možeš da smanjiš težinu osim, možda, kablovima), težina krenula vrtoglavo uvis. Da zaključim - RTF sve ispod 1300 gr. biće pravi podvig.

Kod takmičarskih modela težina praznog modela prilično varira. Set-up je manje više isti u par grama kod svih. Explorer se do sada pokazao kao narasprostranjeniji i najuspešniji model a nije najlakši.

Što se tiče čvrstine, koliko sam ja uspeo da shvatim, cilj je što lakši a što čvršći model gde se čvrstina traži, ne samo zbog uvijanja po raznim osama već i zbog načina sletanja gde se modeli vrlo često, nemilosrdno ''bodu'' u tačku. Ko je gledao klipove na You Tube-u zna o čemu govorim.

Ono što je, po meni, daleko važnije je setovanje modova i raznih miksova u njima. A to opet zavisi, osim znanja, i od stanice, servoa ...

I kao najvažnije, trening, trening, trenig dok ne padneš u nesvest a kad se osvestiš, sve ispočetka.

Pozdrav. Pratim radove i dalje.

p.s. Trebalo bi napraviti po sličnom principu i trup pa makar samo prednji deo.

SloMi:
Hvala Miloše na čestitkama. Biće i o izradi trupa ali krila su još uvek aktuelna. Nakon presvlačenja levog centroplana pokazali su se i mali problemi. Naime termo skupljajuća folija žestoko vuče i ako  krajnja rebra nisu dovoljno čvrsta folija ih iskrivi pri peglanju. To mi se i dogodilo pa ću sada morati da skinem deo folije, ukrutim granična rebra i ponovo presvučem te delove. Sada imam vremena na pretek pa polako: napred dva, nazad jedan, pa ponovo. Do juna verujem da ću završiti. A što se tiče letenja i vežbanja to naravno važi za mlađe a za mene je najvažnije da u maju ili junu uopšte izađem na livadu i poletim ovaj model ... takmičenja ni nema...

dejan_ts:
Ima li oakve fotografije u vezi tog defekta ,ako nije problem koja je folija u pita ju pa se to desilo ,transparentna ili klasicna

SloMi:
To je kineska transparentna, vrlo jaka, 50g/m2 ...

SloMi:
Odlučio sam da ostavim ovako kako je. Ali uške, koje još nisam presvlačio, sam samo malo korigovao praveći otvorenu kutiju oko otvora za kabl između prva dva rebra...  To je trebalo da uradim i na centroplanima ali sada je kasno ... nije strašno

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version