Danas je konačno poletela i ova ptičica.
Blato na prilazu aerodromu 13 maj oko nove pruge je presudilo, pa sam se prebacio u Dobanovce. Jos je davno Nikola Saburo otkrio ovo mesto i ono je ako zanemarimo gomile djubreta koje su u medjuvremenu nastale u okolini i dalje odlično za letenje.
Raskala sam poleteo sa asfaltne piste i na nju ga i sleteo. Let je trajao nekih 6-7 min. Ptica odlično leti , vrlo je pitoma, a naročito me je iznendadilo koliko sporo moze da leti. Idealan model za opuštanje i obuku . Leteo sam ga bukvalno na trećini gasa.
Motor koji sam ugadio je 2830 nabudženi od 3 motora jer nisam imao trenutnno ni jedan ceo, ali se to pokazalo kao loše jer se opasno pregrevao i to sam osetio kada mu je opala snaga. u letu . Biće zamenjen drugim ali originalnim ili nekim manjim sa odgovarajućom elisom. Takodje ću mu zameniti karbonski nosač motora sa drugim alu nosačem, i proseći usisnike vazduha radi boljeg hladjenja kojeg sada skoro da i nema. . Baterija od 3S /2200 jedva staje u prednji deo nosa i mislim da cu za sledei put ubaciti 3S /1500 mah . Nije bilo nikakvog trimovanja a težište sam namestio na sredinu remenjače.
Slike i video nekom drugom prilikom....
Šta reći osim model za svaku preporuku.