RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU
Besplatni dizajner za krila za CNC masinu sa 4 ose
djordjem:
Uh koliko mi je samo opcija palo na pamet koje bih voleo da imam... Jednom kad pocnete misliti o tome, ideje samo dolaze.
Videcemo gde ce ovo da zavrsi, a za sada mi je cilj da zamenim bugoviti Jedicut ili neintuitivne besplatne alate bez UI.
Dradra, da, tek kad neko drugi sem mene pocne da ga koristi, mane ce se pokazati. Ja sam verovatno optimizovao previse svom nacinu rada pa ni ne vidim probleme koje ce primetiti drugi.
Primljeno k znanju ovo za rezoluciju ugla rotacije! Sve kritike i predlozi su dobro dosli. Mozda ne odgovorim na svaku, ali ce sve biti procitano i razmotreno
E da, nisam rekao da kod nisam poterao na Mach3. Koristio sam samo LinuxCNC za sad. Trebalo bi da radi i na Mach jer ne koristim nikakve egzoticne komande (sem mozda za paljenje rele-a sto se moze podesiti u opcijama).
IvanGrozni:
Đorđe, hvala na ovom programu. Pošto sam skoro napravio 4osni CNC za toplu žicu, sigurno će mi koristiti. Ima nekih Gcode generatora za 4 ose, ali oni se ili plaćaju ili nisu funkcionalni koliko treba. Čim bude prilike, probaću ovaj Gcode generator.
Nadam se da će ovim programom moći da se generišu i kodovi za druge profile a koji nisu krila.
Pošto imam još nekih radova na CNCu, kada ga završim probaću ovaj generator i javljam utisak. Sada treba da smislim optimalan način za zatezanje kantal žice.
djordjem:
Da li je neko mozda probao softver i ima utiske da podeli?
Inace, da se pohvalim, dobio sam prvi review od gospodina sa YouTube:
https://youtu.be/DJrKjibracI?t=2954
Joja:
Djordje, svaka cast! Nisam ga koristio i verovatno necu posto u doglednoj buducnosti necu praviti stiroporska krila, ali ovo je za svaku pohvalu. Ja koristim zicani erozimat sa 4 ose, ali software je stigao sa mosinom.
Impresivno u svakom slucaju.
Pozdrav
Navigation
[0] Message Index
[*] Previous page
Go to full version