Ova je tema veoma lepog naziva i mogli bismo da pišemo sve što nam se dešava u vezi sa glow motorima ovde.
Evo, ja bih da predložim jedan miks koji ću u novoj sezoni oprobati. Naime, veoma mi je teško da sada nabavljam after run ulje jer Zajko više nema na stanju toga, a glupo mi je da kupujem takvu stvar preko interneta. Pomirisao sam to ulje koje još uvek imam u maloj količini i došao do zaključka da je u pitanju najobičniji petrolej.
Pošto sam uvideo da ATF ulje odlično čisti naslage ricinusa - naročito ako se ugreje do ključanja, shvatio sam da je dobar after run oil recept nekih 90% petroleja i 10% ATF ulja.
Šta vi mislite o ovoj ideji? Pišite svoje komentare.
P. S.
Mislim da sam čvrsto odlučio da gorivo od sad pravim potpuno u sopstvenoj režiji. Teraću motore na čisto ricinusovo ulje, bez imalo sintetike. Veoma sam razočaran u sintetička modelarska ulja i učinkom koji ostvaruju u glow motorima. Zato mi je važno da imam dobro after run ulje, koje će ujedno da čisti motor od naslaga ricinusa i da ga podmazuje. Na kraju sezone bih, naravno, uvek detaljno prao motor i zauljio ga koštanim uljem, ili bilo kojim uljem za fine mehanizme /pneumatski alat.