RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU

BALZA

<< < (3/7) > >>

sasa:
Hvala Coko,javicu ti ako mi bude trebala tvoja pomoc.  (pijemo)
Samo da Dejan nadje te fajlove za rezanje.. :sljus
Pozdrav...

Nemanja:

--- Quote from: dejan_ts on December 07, 2020, 10:34:15 PM ---posteno , treba je izabrati ako se vec radi neki dobar proekat preko zime ,

Sale , a Neca .........

--- End quote ---

Ja ću poručiti da mi dođe na adresu iz sitologike. Zamolio sam lika da mi probere, nemam uvek vremena da idem tamo ali naravno nađe se ponekad pa ako treba tu sam.
Ono što sada mene muči je gde da nađem avio šper od 3mm? I sa koliko slojeva da tražim za Rascala 140cm?

Stanko BG:
Proverio sam kod Vlade Pilića na sajtu - u Rc Srbiji izgleda nema 3mm brezovog aviošpera na stanju. Odlična zamena za brezov višeslojni aviošper je topolov šper - lagan i dovoljno jak. I Sava Užvar i ja smo mnoge modele iz samogradnje pravili upotrebom topolovog špera. Mislim da je dovoljno jak troslojni topolov šper, a idealno bi bilo da ima šetiri sloja, mada nije neophodno. Topolov šper je ranijih godina pravila firma ,,Mitros šper" iz Sremske Mitrovice, ali mi se čini da je ta firma propala.

Sada tog špera ima na mnogim mestima i lako se nabavlja - oplemenjen i impregniram epoxy smolom daje sasvim dobre mehaničke karakteristike:

Evo, probaj za početak u ovoj firmi da se raspitaš za šper ploču od topole 3mm debljine:

https://www.frischeis.rs/shop/SPERPLOCA-TOPOLA-ABBB~p1160921

Nemanja:
Znači sada samo ostaje da vidimo kome sve treba šper od 3mm u ovoj predloženoj izvedbi obzirom da je tabla poveća
2520x1870, i pretpostavljam da se drugačije ne može kupiti??  (work)

grebic:
Pozdrav,
ako vec zoves, pitaj i za sper od 8 i 10mm...treba mi za neke gluposti
A sto se tice debljine od 3, treba meni. Pitaj samo da li seku ne neke manje dimenzije
Meni odgovara nekih, okvirno 1000*600....
Kapiram da bi bilo ok podeliti tablu na ~935*630...tako se dobije 6 tabli te dimenzije

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version