RC MODELI JEDRILICA > THERMAL
VAIANA sport - F3RES
dejan_ts:
Pa tu naleze lajt orakover sa njim moze kako hoces da radis ali pre svega treba povesti racuna u ukepljivanju svakog rebra sa peglom
SABURO:
Stevo, ma može to svako, veruj mi.
Slobo i mene isto jako zanima kako će folija da se zalepi za takav profil. Saznaćemo uskoro :)
Usledio je nastavak radova na prvom segmentu krila, ulepljivanje otvora za spojler i plankiranje balzom od 1mm. Za ulepljivanje sam koristio express moment wood lepak u kombinaciji sa medim super lepkom, tj na samo par tačaka sam koristio medium CA, kako ne bih morao čiodama da pridržavam plank od 1mm, već odmah nakon postavljanja na mesto superlepak je prihvatio plank i ulepio ga kako treba.
Razlog zbog kojeg ne koristim super lepak prilikom plankiranja je zbog završne obrade šmirglom, dosta je zeznut za finu obradu u kombinaciji sa mekanim materijalima poput balze.
SABURO:
Ovim je prvi segment bio pri kraju sa sastavljanjem.
Zatim je usledio nastavak radova na segmentu broj dva, gde je princip sastavljanja isti.
SABURO:
Potom prešao na treći segment krila
kad medjutim, uvidim da se rebra i polu-rebra ne uklapaju najbolje mmmm
SABURO:
Uputio sam email Karol-u, gde sam skrenuo pažnju na redosled rebara, u odgovoru, Karol mi je poslao fotografiju sa ispravkom. Greška je bila u numeraciji rebara na planu, pa otuda i ovo odstupanje! Okej, šta da se radi, otvorim fotografiju koju mi je priložio u email-u i poslažem rebra prema fotografiji. Ovog puta sva rebra i polu-rebra su se uklopila savršeno.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version