Hvala, zadovoljan sam uradjenim za sada.
Nastavio sam sa ugradnjom sledece opreme, KST X08 V5 za horizontalac i vertikalac, dok za svrhe kocnica koristim Turnigy TGY-D56MG. Svi servoi su High Voltage kako bih mogao da koristim 2S LiPo baterije, koje inace koristim za DLG modele.
Opredelio sam se za spring-pull vezu izmedju horizontalnog i vertikalnog stabilizatora ka servo motorima, takva vrsta vezivanja se koristi na DLG modelima. To resenje mi se pokazalo kao jako dobro, te sam ovde pristupio modifikovanju originalnog resenja. U kitu se dobija buzir sa klavir zicom od 1mm za vezu izmedju servoa i horizontalnog stabilizatora, dok se vertikalni stabilizator povezuje na pull-pull nacin. Smatram da je resenje koje primenjujem na DLG-u bolje i lakse od buzira sa klavir zicom.
Koristio sam klavir zicu od 0.5mm kupljenu u Sitologici, kako bih napravio opruge koje sam ugradio u horizontalac i vertikalac. U horizontalac sam ubacio dve, kako bih pojacao silu delovanja.
Takodje sam pristupio ugradnji kocnica, gde sam sproveo kabl kroz krilo, kako bih mogao da vrsim zamenu servo motora u slucaju da se pokvari i sl. Nisam bio dovoljno hrabar da servo motor ulepim duplo lepljivom trakom, al cu to mozda i probati u nekom narednom periodu. Za sada sam koristio staru metodu gde sam servo oblepio krep trakom i onda isti ulepio petominutnim epoksi lepkom.
Iznenadjen sam kolicinom olova koje mora da se doda u nos kako bih bio u CG koji varira od 93mm - 96mm, tj. skoro 40grama olova u nosu! Razmisljam da napravim lakse repove, videcu to kasnije.
Uglavnom, ukupna tezina modela je 450grama, sto mu dodje oko 11 grama po dm2 ako se ne varam. Tako da je to okej. Ostalo mi je jos da ulepim neodijmske magnetice koji ce obezbediti kocnicu da drze u ravni sa krilom.
Takodje cekam da mi stigne set za start od Zeller-modelbau-a, pa se nadam da cu u narednih mesec dana poleteti model.