RC MODELI JEDRILICA > THERMAL

Vortex 4 DLG

<< < (2/3) > >>

dkk:
Tezine djelova:
Ljevo krilo: 47 g
Desno krilo 46 g
Horizontalac 5 g
Vertikalac 5 g
Trup sa nosom 40g (samo nos 6 g)
Sitan hardver 17 g

Ukupno 160 g

Obzirom da je po projektu potrebno jos 6 servoa, po 6,5 g ukupno 39 g ili ako se pravi u varijanti 4inP 2x 8,5 g + 2x 6.5 g ukupno 30 g.
Ili 4x 8.5 g ukupno 34 g, moze biti 5 do deset grama laksi model.
Barerija 2s 300mAh 17 g
Prijemnik 2 g
i lepak za sastavljanje 7 g

Projwktovana tezina RTF bi mogla biti 225 g, mada je realnije ocekivati 230 g kao minimum, a neka sredina bi bila 235-240 g za ovaj standardni model.

dkk:
Danas sam ponovo mjerio kit i ista vaga pokazala drugacije, nije mi tu precizna vagica pa moram da vjerujem zeninoj kuhinjskoj mada u dva mjerenja pokazuje razlicito...
Dakle drugo mjerenje:

Ljevo krilo: 50 g
Desno krilo 50 g
Horizontalac 5 g
Vertikalac 5 g
Trup sa nosom 42 g (samo nos 6 g)
Sitan hardver 18 g

Ukupno 170 g

Po ovom mjerenju projektovana RTF tezina bi bila 235 g u najboljem slucaju za 6 servoa. Realna bi bila 240 g. Ninimalna sa a 4x X06, bi bila 222 g, odnosno 225 g.

dkk:
Malo detalja...

dkk:
Jos detalja.

dkk:
E sad utisci o kitu, onako kako je stigao do mene, i u odnosu na V3, koji sam imao prije...

Kvalitet izrade na nivou V3, sve je karbon, rohacel kao ispuna krila i repova, nos na trupu i poklopac nosa kevlar, tako da je pogodan za 2.4 Ghz prijemnike, djelovi kita se dobro uklapaju mada bi se moglo poraditi na detaljima i manjoj toleranciji spojeva koji su mehanicki i konstruktivno odlicni, ali estetski bi mogli biti bolji.
Nivo pripreme za montazu je na srednjem nivou, dosta stvari dolazi pripremljeno, zice u krilima do dzepova servoa, kao i 4 pin konektor, i 3 pin konektori na spoju krila, ima i onih koje su izostavljene, a mogle su biti uradjene kao npr dzepovi za servoe u krilima su fabricki pripremljeni, sto je odavno standard, pa cak su i rupe za poluge i hornove za aelerone probusene i prosjecene, a npr na vertikalcu i horizontalcu nisu... opruge za iste su vec savijene, ali npr poluge za servoe aelerona nisu... Ne mogu se oteti utisku da je ipak kako se vec kaze ne zavrsen do kraja kao proizvod. Obzirom da DS Conposites se deklarise kao proizvodjac, a ne Denis, onda i posmatram Vortex 4 kao proizvod firme, a ne kao produkt necije radionice i entuzijazma.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version