Prvo za sonex,
Je*i ga ja mislio da je model i hteo sam odma sutra da ga narucim.
Kazu ima ga i u ARF RTF i KIT varijanti, da biraš!
Drugo kljucan deo je, kad cica kaze koliko celija, kako vezanih, i šta.
interesantno je videti na kojim frekvencama i voltažama i amperažama ce ovi motori baterije i slicno da se najbolje "uzube"
Na niskim voltazama amperaza je velika da bi ispunila potrebnu vatazu ( pa baterije i motor dosta trpe), sa porastom voltaze za istu vatazu potrebna je manja amperaza, baterije i motor rastereceni.
Pitam se gde ce da se tu umesa i induktivnost.
Izvin'te na majstorskom recniku, doslo mi.
za auto
postoji i serijski sportski kabrio dvosed koji se zove tesla.
mala ispravka za Eagla, isti slucaj kao sa elektropogonom je i sa parnim pogonom, prvo sto je nalika avionu poletelo bili su slobodnoleteci modeli izmedju ostalog i na paru, kasnije, kada se avijacija vec rodila i modelarstvo kao hobi, koriscen je parni pogon kako na modelima tako i na pravim avionima .
Do duše parni pogon u avijaciji nije zaživeo više od uspešnog eksperimenta, nadam se da ce sonex i ostali prevazici taj nivo( kao i japanci koji su leteli iskljucivo na AA celjie!sa pilotom u letelici za komandama).
a sad što se parnog pogona ti?e ni on nije za potcenjivanje. Parni klipni motori koji rade sa pregrejanom parom imaju daleko vecu snagu (po kubikazi, cak i u skalama od 0.5cc koji daje snagu reda velicina 1hp) od bilo kog makar najludjeg glow motora, proverite na internetu.
parni motori su daleko najefikasniji, ali dobijanje pare je još dalje neefikasno,al ni para nije za bacanje
Sta mislis sto ovaj elektro-auto nije izasao na crtu nekom dragsteru koji trosi cist nitro?
Sa mog stanovista ovo je sala(da napomenem da ne bude opet neke zabune, da me ljudi ne shvate ozbiljno), ali se dobro uklapa u stereotip
elektro vs nitro