ELEKTRONIKA > POWER SYSTEM

Viklovanje outrunner motora bez četkica

<< < (7/8) > >>

SloMi:
Bravo Marcell. To je neki jak motor od 24Vx32A=768W. Kako si uspeo da izmeriš statičku vučnu silu elise 3.3kp?
Imaš i ostale podatke za taj motor?
Težina?
Rm?
Io?
KV?

SloMi:
Ponovo sam premotao moj motor Turnigy SK3-3530-1150kv.

Sada je kv=1213 ob/mn/V a ne kao što je bilo 1070 ob/mn/V. Umesto jedne lak žice CuL-d-0.5mm i 15 navojaka po zubu koristio sam tri žice paralelno CuL-d-0.3mm i motao sam 13 navojaka po zubu. Dobio sam brži motor. U praznom hodu maksimalan broj obrtaja je n=14800 ob/mn pri U=12.2V i I=1.4A. Pod elisom i modelom na stolu pod punim gasom je U=10.0V i I=36A i elisa jako vuče model iz ruke...

Pošto nisam bio baš jako raspoložen video sam da su mi pojedine žice malo labave pa sam sve to naknadno doterao koliko je bilo moguće a da se ništa ne bi pomeralo sve sam pažljivo premazao epoxy lepkom. Kad se sve osušilo i motor bio sastavljen i ispitan ispalo je da je ODLIČAN. Zadovoljan sam, sledeći put će biti još bolje!

dejan_ts:
Evo posle male potrage oko zastite statora zarad lak zice kako se nebi ostetilanprikikom namotavanja ja sam iskoriatio neki primerak zenskog laka za nokte koji je jako jako krut ispadne kao oho kad se sasusi aki ostane boja

Evo kako sam ja to resio i namotao tj naviklovao motorcic

P.s.priznajem treba se dobro skoncentrisati i biti pazljivi oko motoanja smerova

Eco fotki

drjack:
Odlično ! :)aplauz

SloMi:
Odlično, Bravo!

Ja sam u drugom viklovanju motora ostavio duže krajeve lak žice (oko 10 cm) tako da sam izbegao lemljenje posebnih priključnih vodova sa konektorima.
To mi je dalo doduše malo kruće priključne žice jer svaku čine 6 žica prečnika 0.3mm, ali to mi baš i odgovara za smeštaj motora u nos modela.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version