RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU

Icarex

<< < (3/3)

Milos 94:
Hvala na trudu. Video sam te fotke već. Icarex sam prvi put video na takmičenju u Aradcu i to samo na jedrilicama - F1A. Tu mi 2 se 2 stvari ne slažu:

- njegova deklarisana težina je 31 g/m2 (a negde nalazim za isti materijal 37 gr/m2). Ako se tome doda lepak koji mora da se
   koristi, dolazimo do težine Oralight-a a cenovno su tu negde a kako je opisano, rad sa Oralight-om je mnogo lakši.
- nigde na net-u nisam video model presvučen Icarex-om. Zašto to naši rade - modelarska dovitljivost ili nešto drugo?

dejan_ts:
Nije samo Ikarex u pitanju ima tu jos raznih materijala koji oni koriste za presvlaku modela

Cela prica presvlake je da bude hrapava a ne glatka kao kod nas ,fora u tim kategorijama je da modeli lete sporo i nose sa sobom pijanu reglazu,to je sad neka novactehnika regliranja modela

Sve presvlake sa kojima se susreces u toj kategoriji to su sve rusi nametnuli i to se tera tako u celom svetu ,vezano za slobodno letece modele F1   A B  C kategorije

dejan_ts:
Japan papir je bila vrh pres laka za modelare ,ali eto svremenom su i to promenili ,sad se taj japan papir koristi za dekupaze i ukrazavanje koje kakvih cinija ,vaza,tanjira ,flasa

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version