RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU
Re: Šta mislite.. Egde 540...
branek:
Ok, paket je krenuo ka Srbiji, oo)) i još jedan sa nekim drugim sitnicama... pitanje je:
Kad bi sad pocinjali da se bavite modelarstvom i trebali da sklopite avion iz naslova i da ga poletite sta bi sve nabavili od alata, pribora i sl? Ne mislim na pogon i upravljanje aviona.. nego alat i pribor za sklapanje. Sta da nabavim? mmmm Ja ima neke ideje ali ajte da cujem predloge... Hvala... ;namig
(<--)
tibeteagle:
Branek, baš ti je dobar osećaj da si ovako napaljen od kupovine. Polako. Sačekaj da ti stigne model i oprama pa ćeš videti šta treba od alata da sastaviš.
Samo ti hoću dobro, da ne ulećeš u nepotrebnu kukovinu alata i da trošiš pare. Mada je svaki alat dobar oko kuće, pogotovo za modelare, budi strpljiv.
(spava)
branek:
TE... ma razumem te i slažem se sa tobom... nisam ni mislio sutra da odem i da se nakupujem svega, nego onako, šta je nešto što bi recimo bilo neophodno? Za sada imam skalper modelarski i noževe (kako je to oštro čoveče... (___) ), malu proxxon bušilicu, lemilicu, unimer, neke sitnice, konektore i slično... recimo šta je tebi zatrebalo sve kod gradnje prvog modela? I šta bi voleo da si imao, a nisi? :big smile
branek
n3mke:
nista ti vise i ne treba, nema tu nikakve gradnje samo polepis par delova epoxyjem i probusis nekoliko rupa.
tibeteagle:
Hmmm. mmmm Baš interesantna tema. U pravu si. Neko bi mogao da otvori jedan topik pod nazivom: ALATI ZA MODELARE ili PREDSTAVITE SVOJU RADIONICU (work)
Pa evo samo najosnovnijih stvari:
Osnovni ručni alati kao, komplet malih šrafcigera, pardon, odvijača, špicasta klešta , pardon sa uskim kljunom, šubler, pardon pomično merilo i sl.
Mala ručna bušilica tipa Proxon, komplet burgija od 1.5 do 6mm. Ima jeftinih bušilica na akumulator. Za početak i kinaska je dobra.
Pilica sa sitnim i krupnim zupcima..... Selotejp, lepila što više vrsta. Pogledaj na forumo o lepilima. Šmirgla, fina i malo grublja. Lemilica od 50-100W.
Predlažem da kupuješ kvalitetniji alat. Bolje je raditi sa njima i duže traju. I kineski alati su sada već dobri.
Za sastavljanje ARF modela treba malo alata. Tek kad budeš hteo da praviš sam model, alata nikad dosta.
Pa onda dobar šoping. (xXx)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version