RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU

Hot Wire Foam Cutter - Израда секача за стиродур, брзо и једноставно

<< < (3/13) > >>

MEPHISTO:
Сав материјал потребан за израду секача који сам представио може да се набави на једном специјализованом месту за такву и сличну (као и мање сличну) робу - а то је ОТЦ.

Једино су кутија и силиконска жица (она црвена и црна) купљени на другом месту, у радио клубу. Кутија је прилично скупа, није неопходно да буде таква, и нека импровизована може да заврши посао. Ова једино што је лепа...

kizmaj:

Kada vec imas masinu za seckanje evo i prakticnih primera kako je koristiti

a evo i jednog primera sa vrelom vodom

pozdrav

MEPHISTO:
ОТЦ = Отворени Тржни Центар = бувљак

Све ћете лако наћи, осим, можда цекас жице, али ево и ОТЦ срећних бројева: 96 или 129, свеједно.

Yu-men:
 ;namig

Zica moze i od grejaca za kvarcnu pec, ima u skoro svakoj elektro-radnji (70-100din).
Ja sam jedan kraj okacio u garazi o plafon a na drugi kraj teg i pomalo grejo sa lampom na plin dok se nije ispravila 100%.
Ne znam sad tacno koje debljine je zica od grejaca, ali sluzi me jos uvek prva koju sam stavio.

MEPHISTO:
Ево пар слика са првих сечења.

Табла стиродура има са обе стране текстурисану површину коју ваља одбацити. Том приликом се показало да овај секач то може да уради веома прецизно чак и кад су велике површине у питању. Површина је око 80 х 65 цм...

А дебљина реза преко целе површине је тачно 1мм:

На хамеру формата А4 одштампан план делова, исечено маказама, чиодама причвршћено за плочу стиродура претходно исечену на потребну дебљину и затим исечен комад вертикалним секачем:

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version