RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU
Hot Wire Foam Cutter - Израда секача за стиродур, брзо и једноставно
pnedic:
--- Quote from: kameleon on February 07, 2014, 04:18:15 PM ---Može li ovaj trafo za halogene lampe sjeći stiropor dužine 1m,žica je iz grejača kvarcne peći,ako ima neko iz prve ruke da mi potvrdi?Pozdrav
--- End quote ---
Mislim da ce taj trafo za zicu duzine 1m biti slab.
Ja imam trafo koji je malo jaci od trafoa za halogenke, 12V pa na metar duzine (doduse kantal zica 0.8mm) nema dovoljnu temperaturu (moze da sece ali jako lose pa napravim vise stete neg koristi). Moje iskustvo govori da treba veci napon (npr 24V), naravno i sto vise Wati. Mislim da bi sa 24 V mogao da imas korektnu temperaturu. U svakom slucaju, ovde ti je jedini put do uspeha - eksperimentisanje. Naravno, ima pametnih saveta koje treba koristiti.
Vidim da dosta ljudi koristi bas trafo za halogenke (u svakom slucaju bar onaj od 110W i nikako onaj kineski ili turski "elektronski"). Trafo mora da bude "tezak".
macka:
hvala puno ovo oko trafoa za rezanje stiropora veoma mi je pomoglo . :)aplauz sada posao ima da leti (<--). imam razne dimenzije stiropora a treba mi 5 ca za fasadu. (res). likeeeeeee
uros2002:
Pozdrav svima.
Znam da je stara teme ali ako neko moze da mi pomogne sa savetom.
Imam punjac za akumulatore koji radi na 6V, 12V i 24V da li mogu od njega da napravim sekac za stiropor?
Sta mi treba jos osim cekas zice. Da li na punjac mogu da ugradim dimer kao u prvom postu kojim cu kontrolisati temperaturu zice?
Ili da na izlaze iz punjaca 6, 12 i 24 V tu stavljam neki potenciometar ili kako se vec strucno zove kojim cu regulisati temperaturu zice.
Koje osigurace da stavim?
Hvala unapred.
marko.jovanovic:
Ima li neko da uslužno seče stirodur na cnc mašini sa vrućom žicom?
Trebaju mi krila da se iseku za DLG.
sova:
Poruka za Urosa
Ja sam pravio sekac od napona za racunar i podelio napone kao sto i postije na 12v i na 5v.Bez ikakvih dodatnih komponenti sam spoio sa dve stipaljke napon od 5v na ck zicu od nekih 20cm koja je bila na skolskom luku koji je malo rukom otvoren do tih dimenzija a drugi napon od 12v sam stavio na ck od nekih 60cm koju sam sa dva eksera zakucana u sto po visini od 8mm koristio da bih tablu od stirodura izvukao u tabla od 8mm jer mi je trebala ta debljina za pravljenje krila za avion !
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version