RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU
Izoflor ( depron )
Yu-men:
--- Quote from: tibeteagle on March 21, 2009, 04:00:19 PM ---Izoflor je tanak STIRODUR. Depron je Depron.
I sa ovim materijam se mogu praviti modelčići. Malo su teži od pravog Deprona, ali su utoliko čvršći.
Evo ovi mali Park Jet-ovi su pravljeni od njega.
http://rcfly4um.org/index.php?topic=254.msg2245#msg2245
--- End quote ---
tibeteagle je 100% u pravu. :mhm
skoro sam pravio zoljicu od 3mm debelog izoflora (za divno cudo jos uvek leti) i ostalo mi je nesto materijala, kada sam dobio Breezu od Deprona uporedio sam oba.
Izoflor jeste čvršći, ali je zato dosta tezi od Deprona.
(<--) pozdrav svima
mtesa:
Pitanje u vezi izoflora...
Da li je po vasem misljenju neophodno pojacavati krila raspona oko 60tak cm za slowfly-ere kao npr Blue Baby ili sl.
saxpg:
Yu-men, da nisi slucajno napravio nacrt Breez-a prije nego sto si sklopio sve?
Ako jesi , mozes li mi poslati na mail, posto imam gomilu basf-ovog stirodura koji je izrezan na ploce od 5-6 mm,
pa da napravim jedan?
Yu-men:
--- Quote from: mtesa on August 26, 2009, 08:01:13 AM ---Pitanje u vezi izoflora...
Da li je po vasem misljenju neophodno pojacavati krila raspona oko 60tak cm za slowfly-ere kao npr Blue Baby ili sl.
--- End quote ---
Ja sam na zoljici morao da stavljam ojacanja.
Izoflor je dosta tanak i na onaj sto je sa jedne strane rebrast sigurno ce ti trebati.
Za onaj bez rebara nisam 100% siguran (nesto je cvrsci), ali mislim da ce takodje trebati ojacanje (dovoljna je ona mrezasta traka sirine 2cm sa obe strane krila).
--- Quote from: saxpg on August 26, 2009, 10:00:24 AM ---Yu-men, da nisi slucajno napravio nacrt Breez-a prije nego sto si sklopio sve?
Ako jesi , mozes li mi poslati na mail, posto imam gomilu basf-ovog stirodura koji je izrezan na ploce od 5-6 mm,
pa da napravim jedan?
--- End quote ---
:sljus
Nisam druze a bila je namera da se precrta na izoflor i napravi probni model.
Ali zbog nedostatka vremena nisam stigo.
(<--) pozdrav
mtesa:
--- Quote from: Yu-men on August 26, 2009, 03:23:24 PM ---
--- Quote from: mtesa on August 26, 2009, 08:01:13 AM ---Pitanje u vezi izoflora...
--- End quote ---
Ja sam na zoljici morao da stavljam ojacanja.
Izoflor je dosta tanak i na onaj sto je sa jedne strane rebrast sigurno ce ti trebati.
Za onaj bez rebara nisam 100% siguran (nesto je cvrsci), ali mislim da ce takodje trebati ojacanje (dovoljna je ona mrezasta traka sirine 2cm sa obe strane krila).
Izvinjenje sa duzan.
koristim 6mm izoflor za krilo od 60cm.
--- End quote ---
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version