RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU
Завршетак крила
(1/1)
presko:
У овој теме немам много тога да кажем. Пишем је највише због тога да заокружим целину израде крила.
Последњи детаљ на који бих скренуо пажњу су капе на ребрима. Служе да ојачају ребра и да повећају површину лепљења пресвлаке.
Капе сам урадио од балза фурнира, исте дебљине као планк, ширине 5mm. На ребра сам их лепио супер лепком. По завршетку лепљења, потрбно је лагано пребрусити спојеве капа са планком да не би штрчали ван контуре крила. Овим је крило спремно за пресвлачење.
Крило сам пресвукао монокотом. За оне који почињу да се баве моделарством само да кажем да је то лепљива термофолија која се прилоком загревања опушта и затеже, у зависности од температуре којом се делује на њу, и при том лепи на површ на коју је постављена. Загревање и лепљење се ради пеглом.
Лично не волим много монокот и зато не бих ширио причу на ову тему. Сад сам га користио само да бих потрошио неке старе залихе. Са монокотом се лако и брзо ради, чист посао. Мале је тежине, што повољно утиче на укупну тежину модела. Не волим га зато што се на сунцу, на летњој температури, опушта и тако квари и перформансе и изглед модела. Друго, на високој температури хоће да се одлепљује, па кад се гориво подвуче под њега тешко га је очистити и поново залепити.
Са обих неколикио слика бих завршио ову тему.
Navigation
[0] Message Index
Go to full version