ELEKTRONIKA > POWER SYSTEM

pomoc pri izboru motora

<< < (2/4) > >>

grebic:
Sto se tice ovog drugog motora,Magic, sto ste mi predlozili,deluje kao da je dorastao zadatku ali ipak mi za njega treba veci kontroler od 40A. I opet-set 4s baterija, da bi to bilo to. Sto mi je trenutno neizvodljiva akrobacija u budzetu. Ne znam bas zasto samo 14x7 elisa za 3D??!!

magic:
grebic

ako planiras da letis 3d onda je ogromna razlika u tezini modela od 200-300g. Sa motorima koje ti je predlozio Goran model ce lepo leteti ali na 3d zaboravi. Za pravi 3d je potrebno barem 1/1,7 odnos masa potisak.

Ja imam 5 Turnigy motora i zadovoljan sam, samo su lezajevi osetljivi na ne izbalansirane elise. U svakom slucaju SK serija ima bolje performanse a vuce manje struje, provereno u praksi. SK serija je apsolutno uporediva sa Hackerom koje isto imam (i po motocalcu) za iste gabarite/tezinu/kv vrednost.

A zasto sam ti preporucio bas onu kombinaciju vidi ovde:
http://www.modelmotors.cz/index.php?page=61&product=2826&serie=10&line=GOLD
to je isti taj motor od AXI (apsolutno uporedivo i sa SK serijom) i tu je za 3d do 1300g 3S i 14x7 elisa. Apsolutno ti je nepotrebna 4S za tu tezinu modela. Moj SU29 ima 1700g i tu treba 4S i kv je 700 a elisa 14x7.

Kontroler obavezno treba da bude programabilan zato sto si samo tako siguran da si ga podesio kako treba (broj polova, donji prag praznjenja baterije i kocnica) i da neces spaliti motor. Na kontroleru nemoj stedeti jer on napaja i prijemnik!

Da si odmah rekao da te zanima 3d siguran sam da bi i Goran dao drugaciji odgovor, mada koliko ja znam, niko iz krusevca ne leti 3d pa je pitanje koliko imaju iskustva na tu temu.

poz

grebic:
Pa tih 200-300g jeste mnogo,ali sam naveo max tezinu.Visak snage je dobrodosao.To za odnos masa-potisak manje vise znam. Meni je problem samo da odredim koji motor sa kojom elisom daje koliko snage.Jer ni jedan Turnigy nema u motocalcu. Mada  ja mislim da je i 400w malo. Bar znam koliko sam nezasit.Sto se tice kontrolera on ostaje ovaj od 40A.Sta da radim,mora tako. Nesto moram da nabudzim sa tim inace ostaje jos na cekanju.A nemam vise strpljenja.Bas me zanima kako ce to sve na kraju da ispadne jer sam mnogo truda i rada ulozio u ovaj model. Do sada bih napravio najmanje 3 da nisam hteo da sve bude ovako kako jeste

magic:
Ja taj kontroler ne bih nikada stavio na 3d model iz jednostavnog razloga sto cisto sumnjam da moze da zadovolji sa strujom i servoe na punim otklonima i prijemnik. Znaci obavezno UBEC 3-5A ako ostajes sa tim kontrolerom. Drugo, svi kontroleri imaju definisane 2 vrednosti, kontinuiranu i kratkotrajnu struju koju mogu da izdrze u piku. Kod super simple serije se druga vrednost ne pominje, pogodi zasto. Isto tako kada stavis super simple od 40A u ruku i npr. Hacker od 40A, sve ti bude jasno.

Sto je motor gabaritno veci vuce manje struje na istoj elisi (ako su naravno motori od istog proizvodjaca). Ako si se vec unervozio i porucio taj kontroler ja ti onda svakako preporucujem da uzmes veci motor koji sam ti rekao. Model nemoj leteti 3d (mislim nemoj ni pokusavati) jer je velika verovatnoca da ces ostati bez napajanja u letu, a to znaci ...

Sta da ti kazem, ubaci u motocalc Hacker A 3010XL stavi 3s bateriju i vidi sa kojom elisom ne prelazi ni slucajno 40A. Stavicu i ja kasnije od kuce, nemam ovde na poslu motocalc. Moja sacometrija kaze (posto imam bas takav hacker motor) 13x6,5 je plafon sa tim kontrolerom i 3S baterijom. Imaces lepe performanse, dovoljne da se upoznas sa modelom pre nego sto predjes na 3d. Stedi pare za kontroler od 60A koji sam ti preporucio (imam ih 3 kom i ja) a ako planiras digitalne servoe onda obavezno i pored tog kontrolera ide UBEC. Nista gore nego da gledas kako ti model pada jer si ostao bez napajanja na prijemniku.

poz

grebic:
Znaci ovaj SK 35-48 koji ste mi preporucili je verna kopija Hackera A30-10xl? Odlicno! To je to onda. Nisam se unervozio nego taj kontroler mi deluje jeftino i nekako primamljivo. Ako je bas sve tako kao sto kazete onda mi je bas drago sto se nisam zaleteo i sto sam pitao. Mnogo vam hvala. Ipak cu sacekati. A sta mislite o Supersimple 60A sa UBEC-om naravno. To bih vec mogao odmah da uzmem. Servoe koje sam hteo su oni najobicniji HXT 900. O njima sam dosta citao i mislim da su ok

Iskren da budem meni je sada najveci problem balansiranje elise. To nikada nisam radio. Ovi SK motori su na neizbalansirane elise bas osetljivi. Moracu i to da nauicim. A nesto ne bih rekao da je to bas lako, bar mi se tako cini. Treba dosta iskustva sa tim da bi se to odradilo kako treba

Ne bih bas da se na takav nacin upoznam sa modelom.Pre cu da se nekako strpim ako bas mora, pa da sve bude kako treba. Mada sam mislio da uz ovo sto imam nekako dobijem neke performanse koje ce me za pocetak zadovoljiti,ali kao 3D. Ne moze se sve dobiti odjednom. I meni ce trebati dosta vremena da vezbam pre nego sto taj motor budem mogao da opteretim do maximuma i da mu vadim dusu. Za taj period sam mislio da se malo zabavim sa onim sto je na raspolaganju. A kasnije ce doci ono pravo

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version