RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU

Sekac za letvice od balze - balsa strip cutter

<< < (2/3) > >>

kole:
Zileti - su ok samo ako je dubina rezanja do 3mm, ali ako je nesto deblje i malo tvrdja balza oni ce se skoro sigurno uviti. Cak i oni plasticni sekaci sa nozicima nalik skalperskom nozu, znaju da ukose rez kod npr. debljine od 15mm.

ak:
Kad smo kod balze, zna neko gde mogu da se nadju letvice od balze u Beogradu?
Treba mi pored ostalog za nosace krila od izoflora, moze i neko drugo drvo ako imate predlog.

IvanGrozni:
AK bazu možeš kupiti u centru za vazduhoplovno modelarstvo u ul.Timočkoj br.14. Imaju balzu širine 10cmm, dužine 1m a debljine od 1mm pa nadalje. TAkođe imaju letvice od lipe i drugih drveta, raznih veličina. nisam bio skoro možda su nešto novo dobili. Balzu možeš kupiti i u modelarsko maketarskoj radionici na sajmu između hale 1 i hale 2, kod pošte, vlasnik je Vjekoslav, nema letvica, ali možda je čovek nabavio.  (<--)

ak:

--- Quote from: IvanGrozni on November 10, 2009, 07:08:05 PM ---AK bazu možeš kupiti u centru za vazduhoplovno modelarstvo u ul.Timočkoj br.14. Imaju balzu širine 10cmm, dužine 1m a debljine od 1mm pa nadalje. TAkođe imaju letvice od lipe i drugih drveta, raznih veličina. nisam bio skoro možda su nešto novo dobili. Balzu možeš kupiti i u modelarsko maketarskoj radionici na sajmu između hale 1 i hale 2, kod pošte, vlasnik je Vjekoslav, nema letvica, ali možda je čovek nabavio.  (<--)

--- End quote ---
Hvala,
probacu na nekoj od adresa. Malo je teze naci bilo kakve letvice tih dimenzija u beogradu. Treba mi letvica nesto preko metar da ucvrstim krilo modela od izoflora kao i 1x1cm za nosac motora.

IvanGrozni:
Ak, letvicu preko 1m nećeš naći. Koliko znam letvice idu do 1m. Ne možeš kupiti manje od 1m, jer je to standardna dužina već je sečeš, a ako ti treba 2m onda kupi dve pa nastavljaj. Što se tiče nosača motora, on se pravi od aero špera, debljine 2mm, 3mm... i tako dalje. E taj aero šper teško da ćeš naći u Beogradu. Ja sam ga tražio ali bezuspešno. Možeš naručiti da ti donesu iz Mađarske.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version