RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > SCALE MODELI

F6F Hellcat warbird iz Hobby Kinga

<< < (2/3) > >>

MEPHISTO:
Хвала, хвала, подршка увек добро дође.

Није овај приказ, наравно, баш врхунац моделарства али предпостављам да може бити интересантно моделарима или онима који то планирају да постану а који желе брзо и без много труда и улагања да добију модел који изгледа релативно озбиљно и лепо лети.

Иначе ко не жели не мора да мења сетап, видим на нету да га људи возе и са оригиналним мотором прилично лепо. Једино треба рачунати да батерија која иде у пакету стварно није употребљива или је макар мој примерак такав...

tibeteagle:
Čestitam na novom modelu  (yay)
Samo mala primedba. Na videu se vidi kako leti. Bez obzira što je lak park flajer model, meni se čini da je težište malo nazad.
Brzo se odlepio, vuče rep u letu, leti sporo, osetljiv je na visinu i sleteo je vrlo kratko. Po mojoj diagnozi, ovo su simptome kada je težak na rep. Terapija: Akumulator gurni napred što više možeš. Model će leteti brže i stabilnije, baš kako mali lovci treba da lete.
Profil krila je poluprofil, kao kod jedrilica. I to utiče na to da se različito podiže sa raznim režimima gasa.
Servoi su malo spori  mmmm
Elisa jeste lepa, skejl, ali je manje efikasna i gubi se više snage na njoj. Kada ne vidi niko, isprobaj model da letiš sa dvokrakom APC sport klase. Možeš da isprobaš i na vagi razliku u potisnoj sili. Pazi na smer okretanja elisa i na koju stranu vuče motor. Sada je u redu.
Sve je to deo modelarstva i sakupljanja iskustva.
 ;namig

saxpg:

--- Quote from: tibeteagle on July 29, 2009, 01:09:45 AM --- Kada ne vidi niko, isprobaj model da letiš sa dvokrakom APC sport klase.

--- End quote ---

Ha ha,TE nevjrovatan si  :hehe

Mephisto, sto se modela tice meni je prvo u oci upala pedantnost kojom sve uradjeno, kao i svaki put do sada sto se tvog rada tice.
Sve pohvale, i takodje mislim da je model malo "repat". Cesto se desava da je na modelima, fabricki pogresno oznaceno teziste, pogotovo kod Kineza.

MEPHISTO:
TE је, треба ли уопште и рећи, потпуно у праву!

Јесте мало репат. С друге стране променом гаса мења висину - значи профил крила?
Нисам се детаљно бавио тримовањем овог авиона јер ме није превише привлачило да га летим.
Ипак, посветићу му мало додатне пажње да извучем максимум. Што се тежишта тиче место за батерију му је мали кавез са вратанцима па ту нема много могућности за шетњу батерије.
Остаје још да проверим углове мотора с обзиром да је модел доживљавао модификацију истих током слободних приземљења на осовину мотора са последичним кривљењем носача. Не може се више само постављањем платница постићи прави угао веће мора више на осећај и одокативно пошто је носач постао неправилна геометријска фигура (дискретно, наравно, али пошто причамо 1-2 степена, то има утицаја).

Што се елисе тиче, ТЕ, опет си у праву. Само, има он и овако и превише снаге, а ћеф ми је да буде трокрака макар га само гледао како виси са зида, жртвујемо функционалност из емотивних разлога (илити бирам лепу а не паметну - наравно може и богата, то увек добро дође...).

Сакс, хвала на запажањима у вези израде...шта ћу, волим кад је лепо и сређено.
Модел који сам последњи правио (а који још нисам представио) је, наравно израђен по истом принципу...е а онда креће експлоатација, модификације, олупавања итд. То онда резултира изгледом који ми помало иде на живце јер је првобитно осмишљен ред и изглед уступио место естетској и функционалној импровизацији. Али шта да се ради, такав је хоби (pijemo)

SABURO:
Sve u svemu prelepo predstavljeno i jako pedantno. Nakon T.E. nema sta vise da se kaze ili dopuni, samo pohvale...
 (res)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version