RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > JET MODELI

F-22 Park Jet Zoljica

<< < (25/33) > >>

petar:
Mozda nije pravo mesto za ovaj post, ali neka.

Kad je ovako hladno mudro je ili baterije ne puniti do kraja ili ih napuniti do kraja, a onda potrositi jedno 10%.

Posle iskustva od par godina vidim da lipoly baterije ne vole da se pune do kraja u sobnim uslovima, a onda da se koriste tako pune u hladnim uslovima.

Jednostavno izgleda da napon baterije raste (kad je skoro puna, mislim na naponu od 4.2V po celiji) kako se baterija hladi.

To cete videti tako sto na kraju punjenja kad punjac predje na konstantnu struju i ona se smanji na 20 - 30 mA, uzmite pa zagrejte bateriju (moze i toplotom svojih ruku, bice dovoljno par stepeni) i videcete da cete prevariti punjac i on ce poceti da povecava struju recimo i do 1 A - napon na bateriji pada.

pozzzz

tibeteagle:
Prvi lom zovemo krštenje modela. Nisi moga da izabereš bolji dan za to. I sam sebe si krstio na sveti dan kao novopečenog RC pilota.  :angel
Čestitam na prvom letu i na profesionalnom pristupu.  (thumb)
Izgleda da si već bio jako zagrejan za letenje, pa ti zima nije bila prepreka.
Nos i treba da vuče malo dole. To je dobro. Ti određuješ sa palicom visine koliko da se penje pri kojoj brzini.
Tip:
Da bi imao što kraće sletanje, polako skidaj gas sa blagim poniranjem. Kada si na visini od oko 1m skini gas potpuno i polako vuci palicu visine skroz do kraja da Zoljica izgubi svu brzinu, bez da se penje i sešće na travu bez klizanja sa male visine.
Još jedan put BRAVO!
Poz.

Yu-men:
@MEPHISTO

(yay) znaci leti Zoljica, cestitam. :)aplauz

Posto vidim da koristis Spektrum stanicu zanima me kako izgleda veza (kabal) sa racunarom i da li taj isti odgovara za moju DX6i ?

saxpg:
MEPHISTO - cestitke!
Jesu li se posle pitali gosti sto se tako zadovoljno kezis ,ili si im ispricao za letenje?
Meni je nenadj...v osjecaj kad se vratim sa letenja na kom je sve funkcionisalo besprekorno.
Svaka cast.

tibeteagle:
Mephisto nas je preš'o.  (har)
Verujemo mu na reč kao političarima, a posle ispadne da se ...  (___)
Ne verujem dok ne vidim snimke.   mmmm
Slikaj barem kršeni model u sobi   (photograf)
ScepticEagle

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version