RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > JET MODELI

F-22 Park Jet Zoljica

<< < (26/33) > >>

MEPHISTO:

--- Quote from: tibeteagle on January 08, 2009, 09:59:10 PM ---Mephisto nas je preÅ¡'o.  (har)
.......
Slikaj barem krÅ¡eni model u sobi   (photograf)
ScepticEagle

--- End quote ---

Знам, знам све је то шупље без видеа, разумем скептицизам :)aplauz

Морам да признам да сам мало по..здео (или, лепше речено, имао одређена негативна осећања) када сам га после 0.2 секунде лета забио у земљу под правим углом. Није ми било до сликања. Тек када сам га поправио и када је поново личио на нешто решио сам се да направим неку фотку:

Дакле, од крила па надаље нос је поломљен дуж три линије - она последња, најближе крилу имала је скоро правилну линију прелома, следећа, средња са деформацијама, а прва, најближе врху линија прелома је била потпуно деформисана, тако да су површине само делимично налегале једна на другу, а и цело парче стиродура је било искривљено као банана. Дакле у рукама сам имао три парчета стиродура и остатак авиона без оштећења. Замало нисам отишао са пољане а да не покупим делове...била би то грешка. Имао сам опцију да залепим само комад најближе крилу који је лепо налегао на место прелома па да га правилно и равно исечем, а онда на то да налепим нови нос зољице одсечен на праву меру и равно. Ипак, нису ми се распаривали делови од следеће зољице (зна tibeteagle да имам вишак делова :big smile,) па сам решио да залепим одломљене парчиће. Оправка је била релативно брза уз какво-такво очување основне идеје о изгледу и дизајну.
Упоредите претходне слике моје Зољице са овом па ћете видети да је фејс-лифтинг само делимично успео...

Видео летења сам обећао што пре...

saxpg - потпуно си у праву за осећај, заиста је ненадј....

Немке - може летење првом згодном приликом!

Yu-men - ја користим обичан  кабл који на оба краја има стерео чинчеве од 3.5 мм, уз одговарајући софтвер SppConsole и PPJoy. Један чинч забодем у станицу а други крај у микрофонски улаз на компу. Има мало зезања док се подеси то све, али онда ради екстра. Цена читаве приче је можда 100-200 дин. за кабл. Програме скини са нета. Ако нешто није јасно има сајтова који то све обуашњавају, могу да потражим линк ако баш буде нужда...Проверено на G3.5, G4 i G4.5.

tibeteagle:
Eh, da holivudske zvezde babe imaju ovakve kvalitetne Face Lifting popravke, izgledale bi 50 godina mlađe  :)aplauz
Veruj da sa onim što ti se desilo na prvom startu, modelarstvo nije ni interesantno. Sve jo to deo modealrske avanture. Šta vredi sve bez stresa i malo adrenalina.
Zamisli kako bi se uobrazio da je sve bilo OK iz prva.  ;namig
Uspešne i sretne dalje avanture sa Zoljicom  :superman:

bmxstefan@gmail.com:
Dali bi bilo izvodljivo da se ugradi na Zoljicu neki nitro motor,od 1ccm...  mmmm

Pozz... Iz Vrsca...  ")

MEPHISTO:
Очекујемо одговор од моделара који имају искуства са нитро моторима...(и са Зољицом, по могућству).

У међувремену, не видим зашто би то било неостварљиво. Зољица је изузетно захвалан модел и концепција која може да се експлоатише на разне начине. Ја сам урадио модификацију распона крила 82цм (овде представљена Зољица има распон од око 53цм) и два мотора, а ускоро крећем са још нешто већим моделом који ће имати и оне функције о којима размишљам од како сам почео да се бавим моделарством...о том потом.

Моје питање је - зашто нитро мотор на Зољицу???

bmxstefan@gmail.com:
Hvala na savetu...Pa sto se tice nitro motora, mislim da su mnogo prakticniji i efikasniji.  :mhm A sto je nailepse u svemu je  sto nema ogranicenja sa letovima...Samo je mali problem kako ugraditi nitro motor u Zoljicu... mmmm

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version