RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > JET MODELI
F-22 Park Jet Zoljica
tibeteagle:
ESC od 30A sa MAX opterećenjem od 11-12A se neće jako grejati. Barem toliko pokazuje wattmetar sa ovom elisom što je realno. FET tranzistori se ne greju toliko, samo pri overdrive za šta nisu konstruisani.
Mephisto, i ja preporučujen da okreneš za svaki slučaj. ;namig
MEPHISTO:
Хвала вам Ñвима на овим Ñјајним речима подршке.
Ðа крају иÑпадне да нам Ñвима то много значи иако не биÑмо то радо признали ни Ñеби ни другима. Тако и мени.
Желео бих да захвалим Ñвим форумашима који Ñу у било ком тренутку и на било који начин допринели Ñвојим одговорима, коментарима и критикама да у овом тренутку знам више него раније о овом Ñјајном хобију.
Што Ñе тиче контролера, при доношењу одлуке како ћу га монтирати био Ñам потпуно ÑвеÑтан чињенице да качим на Ñтрани хладњака, али монтажне погодноÑти Ñу биле јаче од Ñтраха да ће Ñе прегрејати. ЈедноÑтавно рачунао Ñам да ESC није преоптерећен и да му хлађење није од виталног значаја... пракÑа ће показати. Струја коју је вукао мотор на теÑÑ‚ бенчу је на пуном гаÑу и у Ñтатичком оптерећењу, имам утиÑак да ће авион у лету давати мањи load читавом Ñетапу него у уÑловима на бенчу. Можда Ñе и варам - и при ових 11Роптерећења контролер је био прилично топао (не и врућ). Додуше он Ñе загреје већ при првим амперима који кроз њега протеку, али Ñе каÑније Ñитуација не погоршава.
Иначе, читав овај Ñетап је прошао кроз пуне циклуÑе пражњења батерије на бенчу и преживео је.
У читавој причи ме је највише забрињавала тежина модела од 360 грама. Имам утиÑак да ће при мањим брзинама "црној земљи тежити...". Видећемо.
Иначе, интереÑантно је да нико није коментариÑао положај батерије. Батерија је 100 грама тежине а монтирана је хоризнтално уз крило. У првом тренутку Ñам је по инерцији монтирао уз труп, дакле вертикално (види Ñе чичак трака од првобитне монтаже). Међутим. мотор је давао (у уÑловима пробе у руци) толики ротациони моменат да Ñам имао утиÑак да би га хоризонтално монтирана батерија (дакле Ñа дужим краком полуге преко кога делује тежина батерије) боље компензовао. У Ñваком Ñлучају на пробном лету ће Ñе и то показати. Биће пробане обе варијанте.
Проблем Ñа углом елиÑе у одноÑу на крило који је диÑкутован у претходним поÑтовима на овој теми Ñам решио као што је tibeteagle и предложио, подметањем подлошкица под ноÑач мотора Ñа обе доње Ñтране.
Још једном, хвала вам Ñвима. Биће прилике да уз понеку боцу доброг вина заједнички проÑлавимо!
Miroslav:
Nauka o profilima jos nije rekla svoju poslednju rec, "hit" su kako vidim ravna plocasta krila debljine dva prsta..
Ali slazem se, dok god je lagano i motor duva kako treba, ko te pita.
darko:
Evo interesantna stvar za ovu vrstu modela ! ovaj gyro je oko 7 dolara u UH tako da je prilično jeftino za napraviti !
zgrujic:
Slazem se, projekat je fantastican. To mozes da stavis na skoro bilo koji model. Stabilisace ga pri udarima vetra isl. Treba biti oprezan sa jeftinim stvarima. $7 je bas sitno za dobar ziroskop. Ja bih, na tvom mestu, kupio jedan za probu, pa ako se pokaze dobro, onda porucis 2x vise nego sto ti treba...
(res)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version