Kad imas sve-zoljicu moz odraditi za 2 sata...farbanje sve produzava za 1 dan...kad je toplo lak se susi i za par sati...
evo ja sam juce uvece sve odradio za cca 2 sata-isekao, osmirglao, prefarbao...ostaje mi samo da je izlepim,
i postavim motor i servoe...ovo mi je druga koju sam napravio...
e,a sta je sa prvom?
uz pomoc prijatelja sa foruma, nabavih sve komponente- Hvala Sinisa, Rxx i tibeteagle...
sastavim ja sve to...preteram sa farbanjem, probao sam kako je tibeteagle predlozio...sve je to lepo, al' kompresor je kompresor
Pored kuce imam komsiju sa veelikim placem-jedno 100x100m trava visoka...idealno za probu...al vreme nikavo-kisa sipi li sipi...neka...namestim ja sve...dam malo gasa...buc...zolja sleti-nije dosta gasa, probam opet-isto...e sad vec dam gascinu...i opet buc al se sad bacila na desnu stranu...
i tako par puta:)
i shvatim da je komanda desno=levo a levo=desno....sta reci-pocetnik.
Paz sad ovo-reversujem servoe i sad je kao sve ok(mislih...)bacim zolju...penjanje-trasssss...onako posteno se zakuca u zemlju-jer je sad komanda gore=dole a dole=gore...sad mi vec smesno, koji sam dilov-zolja se malo harmonikazirala, al' nista strasno...batalim sve i odoh u radionicu...
Studiozno pridjem problemu-i namestih sad sve kako je i trebalo u startu...a sto nisam razmisljao o tome ranije-?
?
)
Juce mi se pruzila prilika za drugi let i to na otvorenom-odnesoh zenu na roditeljski, pa skoknuh na dolmu-pored Tise na neku livadicu...vreme za divno cudo ok, nema ni vetra ni kise...lansiram zolju-opet malo gasa, hm, dam veci gas i ...voila! ej pa to leti...napravih dva tri kruga, zoljica leti ko metak, prebrzo...komande agilne...preosetljive, prebacim prekidac-dual rate na 60%-sad mi je bolje...slecem i zakucavam se u neko siblje...zolji nista...polecem ponovo-letim, uzivam...pravim tri veeelika kruga i slecem, pri sletanju idem lagano u rikverc-i zapinjem o neku dzombu...i naravno zakucam zoljicu u zemlju sa oko 5m...kraj...zolja nema nos...popucala oko drzaca motora, kriva...ja onako u sali ajd da probam jos malo da li i ovako moz da leti-i leti! hahahaaaa...
rezime-da li je za pocetnika-i jeste i nije!
za let treba ipak iskustva, brza je, mala je, za cas se izvrne, zavrne...stanica treba da ima potrebne mixeve...
ALI-napraviti je moze svako, materijal kosta oko 150din...sve ostalo ne kosta vise od 50-100evra zavisi gde i sta se kupuje...i sto je najvaznije-ako se slupa, a pocetnik ce je slupati sigurno-ponovo se napravi nova za sitne pare-nema stresa da ce se polupati skup model...a o osecaju, kad nesto,sto ste svojerucno napravili-rad, funkcionise-ne bi govorio...
nadam se da nisam ugnjavio...
pozzz