RC MODELI JEDRILICA > THERMAL
Padinsko jedrenje...
kole:
Cestitke!
Kole
Igor:
drago mi je da cujem da je bilo dobrog letenja u kustilju. zadnji put kada sam bio tamo (odaaaavnoooo) cini mi se da smo morali da idemo kroz neke kukuruze da bih dosli do padine (odozgo).
evo brda (tj. provalije) za padinsko letenje u mom komsiliuku. ja (trenutno ) nemam ni rc avion niti jedrilicu ali sam video modelare kako lete kada ima blagog zapadnog vetra. visina odakle se polece je oko 60-70m mada je celo brdo visoko oko 200 m. Jedrilica se polece pustanjem prema vodi. Moze da bude malo zeznuto ako pilot izgubi (vazdusne) talase jer ce jedrlica otici skroz dole i zavrsiti u vodenim talasima (Pacificki okean). Takodje ako se vetar pojaca moze da odnese jedrilicu preko brda ka naselju (kuce i auto put...). Evo par slika:
..ja bih radije da sam u kustilju ... :)
Igor
Matić Dragan:
SPK "BERKUT" ili mi vrscani spremamo pored goranove, koju ste viceli na delu i mog dg-a i albatrosa jos jednu jedrilicu, u pitanju je ASV-24 razmaha 3200 koja je u vlasnistvu iskusnog jedrilicara Djure Todorovica.
tako da ce u skorije vreme padina kod kustilja biti poprilicno aktivna, a boga mi, i moj yak-112 ce imati puna krila posla da sve to povuce na nebo.
fenix:
Pa vi ste krenuli u prafu ofanzivu :superman: Svaka cast :)aplauz ,a sto se tice letenja kad bi moglo sve ovo sto smo vidjeli da se vine u visine (<--) tj. da li zavisi samo od vremenskih uslova ili... mmmm
Matić Dragan:
zavisi prvenstveno od slobodnog vremena, posto svi radimo ko dragstor od jutra do sutra, a to je mali paradoks, radis da bi imao za hobije a onda nemas vremena da se tim hobijima bavis jer si uvek na poslu. za sada je u letnom stanju goranova jedrilica i moj albatros a na dg-u i asv-u ima malo da se poradi. nista strasno sto se nece uraditi u narednih mesec dana a nakon toga ako temperatura dozvoli (mi ovde ne moramo da brinemo da cemo ostati bez vetra) pravac kustilj. naravno da ce biti i snimaka.
pozz dragan
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version