RC MODELI JEDRILICA > THERMAL
Padinsko jedrenje...
Matić Dragan:
da, to mi fali, doduse nisam ni znao kako izgleda ali sad sam shvatio pa cu napraviti. hvala jos jednom
pozdrav dragan
Nenad Miklusev:
Broj 53 u gornjem levom uglu, komada 2, stavis 5-6 jacih gumica i provuces kroz trup, to ti drzi krila da se ne razidju.
Matić Dragan:
:sljus :sljus :sljus :sljus :sljus :sljus :sljus :sljus :sljus :sljus
:sljus :sljus :sljus :sljus :sljus :sljus :sljus :sljus :sljus :sljus
fenix:
E bas :sljus nadam se da jedrilica nije :pop: i da nisu velika ostecenja.Ja sam se takodje neki dan sa EG PRO upustio u kostac sa jacim vjetrom doduse ne na padini ali je kobno zavrsila popravka je u toku ali to je u pravom smislu rijeci bilo moje prvo vatreno krstenje sa jacim vjetrom (fiu) na greskama se uci
kole:
Pozdrav,
ako moze Kole nesto da primeti...
Jedrilica je previse daleko letela od padine tako da je bila u zoni vrtloznih struja, jer deo struja koje su dalje od padine pocinje da vrtlozi tako da izgleda kao kad kotrljas bure. Kad preleces, polako letis u traverzi, tj. polako pod uglom prema vetru pustas jedrilicu da se priblizi padini kako bi zaoret ponovo poceo na istoj udaljenosti od padine. Kod preleta se povecava brzina jer se delom odvija kao niz vetar pa u zaokret ulazis sa vecom brzinom. Kod dela zaokreta prema vetru pocinjes malo da penjes u zaokretu.
Mislim, nemo se ljutite, al ovo je samo moje zapazanje i pravilo kojeg se ja pridrzavam.
Kole
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version