Magic, dragi moj druže, pisao si o F3A modelu i u tom kontekstu sam izneo svoje mišljenje...
Ne, o IMAC-u i Mike McConvill-u... Ta, taj šta god uzme da leti to će leteti super... Usput, H-9 ga sponzoriše...
Da ti budem iskren, ja baš nešto ne pratim F3A, tek toliko koliko vidim po časopisima, gde baš nešto nema dvokrilaca, pa, sam zato izveo onakav zaključak. Sigurno da taj model odlično leti, ja, jednostavno nisam imao prilike da ga vidim...
Poenta moje priče je da ćeš posle nekog vremena, po meni vrlo brzo ako budeš išao često da letiš kao sada, leteći modele koje trenutno imaš, biti skroz "zreo" za pravi F3A model a, ne tu neke "surogate"...
Kad pročitam da je model od 1,4 metra F3A sprava, to ne može da prodje, sem u reklami za taj model... Ajd' da se ne foliramo...
Zato ti i kažem da dok ne probaš pravi F3A, možeš samo zamišljati kako oni lete...
E, sad ono što nisam hteo da napišem ali, jednostavno sad moram, iako nisam neki "stručnjak", imao sam prilike da letim Montanu od Delro-a (bila moja mi je zvali Čenej Star) i Rapsodija od Lorenz-a, dva rasna F3A modela, Cokinog Sukhoi-a, Cap-a do skoro, Joletovu Extru od Airworlda, Joletovog Yaka od Somenzinija itd, pa ti, iz sopstvenog iskustva pišem svoje mišljenje.
IMAC i F3A su dva sveta...
Čak su Montana i Rapsodi dva veoma različita modela, iako su oba pravljena za F3A. Ne mogu ni da zamislim kako lete sad ove nove F3A sprave...
Zato, kad budeš probao pravi F3A, onda ćeš videti da sve ostalo leti ali... Pogotovo te "F3A divke" (Divka - surogat za kafu) od 1,4 - 1,5 metara...
Ja bih samo želeo bih da te "okuražim" da ne gubiš vreme nepotrebno, leteći neke modele, ako težiš pravom F3A...
A, što se tiče glave, kad je, tokom letenja, pametno koristiš onda nema problema. Naravno, uvek može da se nešto desi ali, takav nam je hobi...
Šta da ti kažem, kad iznesem Thunderbolta, kojeg sam pravio više od godinu dana i košta kao neki dobar F3A model... Nije sve jedno...
Ista priča je i za Zero...
A, Hellcat, trebaće muda... No, zato kad sletiš, pa vidiš da si ga sam napravio, sve ugradio, leteo i da te dobro služi, postaneš vrlo zadovoljan...
Nije svejedno, i čovek počinje to da shvata tek kad krene u vode velikih i skupih modela...
Mnogi to neće nikad razumeti...
Mislim da će ti F3A biti "zajeb" za glavu" samo dok ih ne probaš a, onda, počinje uživancija... Belivi mi...
Uvek možeš leteti i tu Extru od H-9 ali, smem sad da se kladim, brzo ćeš je prodati...
Šta misliš što sam ja prodao Cap-a... Smešan je...
Pozdrav
Mirče