Дакле, један мотор мање (70г), једна батерија 3S2200 које сам и ја користио (200г), без ретракта (200г).
Даље, то омогућава и лакшу конструкцију, мој је без опреме и пре фарбања био тежак 414г а верујем да твој може бити око 350г.
Фарбање је додало још 135г (три слоја воденог лака за паркете, па преко ауто-спреј, 1 до два слоја, како где.
Све кад се сабере, нема разлога да твој Раптор буде тежи од 1кг.
Ја сам, иначе после овог направио нешто модификован Raptor кога сам назвао
MephistoJET који је имао распон 72цм и један мотор. Главни циљ је био да буде што лакши и што бржи - спреман за полетање, са 4S батеријом (250г) био је тежак 650г! Колико је то лагана конструкција јасно је када се има у виду да је мотор тежак 70г, а ЕСЦ је 50А (дакле тежак). Пошто је тежина била императив, нисам га фарбао чак ни у једном слоју. Биће више речи о њему касније.
И сад да се вратим на твоја питања.
Центар тежишта Раптора од 82цм који је представљен на овој теми је нешто испред елисе, није сувише критично, лети веома стабилно и са извесним шетањем тежишта - битно је да је неколико сантиметра испред елисе.
Што се сетапа тиче, зависи шта хоћеш. Ако хоћеш брзину онда ћеш изабрати мотор са више Кв и мању елису. Води рачуна и о потиску. Код свих мојих конструкција бирао сам сетап који даје потисак бар 10-20% више од тежине модела.
Конкретно ја сам на Раптора ставио два оваква мотора:
http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7993&Product_Name=Turnigy2836_brushless_Outrunner_2350kvЕлисе су трокраке 6х4 са контра-смером:
http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8090&Product_Name=Master_Airscrew_propeller_6x4Ако користиш исту комбинацију имаћеш потисак од око 850-900г на 3S.
Дакле, направи авион да буде тежак до око 800г, стави овај мотор и можда двокраку елису 6х5 или 7х4 и имаћеш солидну причу.
Треба имати у виду да је овај мотор у стварности од 2800Кв, дакле бржи него што на њему пише.
Потрошња ће се кретати око 35А, дакле трајање лета око 4мин.