skoro sam nabavio lepo avionce ali mi pravi glavobolju sto se baterije tice, naime u pitanju je Robbe Cardinal pocetnicki avion na elektro pogon i uz njega sam dobio dva brushed motora 550 i 600 , 3s lipo bateriju , punjac za lipo i kontroler 65a ,problem je u tome sto su mi u pocetku letovi trajali 4-5 minuta pa svaki sledeci put traju po minut krace tako da sada uspem da podignem avion u vazduh jedno 10 metara i cujem kako motor pocne da usporava i ugasi se nakon nekoliko sekundi, baterija je 3s ali posto nema nikave oznake ne znam o kom kapacitetu se radi? puni se skoro 4 sata sa punjacem
http://www.rc-fever.com/esky-charger-for-23cell-lipo-battery-ek20851-000152-p-568.html, probao sam da izmerim napon dok je motor u radu i dok se ne pokrene stoji na 12.44 v , a kad mu se da gas do kraja pocne da pada i za manje od minuta je na 5.5 v kada ga ESC ugasi , cim motor stane napon se vraca na izmedju 11 i 12 volti,
pretpostavljam da je baterija UMRELA nakon ovakve akcije ali me sad plasi sta sam uradio pogresno sa baterijom i kako sam je doveo do toga da crkne i sta to ne bi trebalo da uradim sa novom baterijom da mi se ovo ne bi dogodilo? ili je greska u nekim drugim stvarima ?
avion je tezak oko 1500 gr i raspona je 1.5 m dali da stavim 550 ili 600 motor , koji bi manje opterecivao bateriju slabiji ili jaci motor?
Veliki pozdrav