ELEKTRONIKA > POWER SYSTEM
ESC
Lazo:
Većina, meni poznatih ESC, ima hardversku zaštitu od pregrevanja, koja počne da prekida napajanje motora između 100⁰ i 120⁰C. Zato sam tu opciju i stavio pod broj 1.
Dakle, moj konačni odgovor je pod br.1. Samo se ne sećam više dali to pitanje beše za 50, 100 ili 200 hiljada?!? mmmm
zgrujic:
Ne vezano za tvoj slucaj...
Na mom prvom modelu, elektro jedrilica sa brushed motorom i nekakvim drljavim ESC-om mi se desilo da posle prilicno zlostavljanja pod punim gasom model ostane sa ukljucenim motorom. I odeeeee... ESC se pregrejao i vise nije mogao da iskljuci motor, ostao pod punim gasom! Model je bio srecom upravljiv, ali ipak ne pod kontrolom u rukama pocetnika. Stigli smo do 150-200m, a onda se motor iskljucio. Po sletanju se osecao miris paljevine. Buzir od ESC-a je bio spaljen, a motor se iskljucio jer se istopio kalaj na zici ka motoru. I necete verovati, posle lemljenja je opet radio!
--- Quote from: Lazo on November 16, 2009, 06:49:41 PM ---Većina, meni poznatih ESC, ima hardversku zaštitu od pregrevanja, koja počne da prekida napajanje motora između 100⁰ i 120⁰C. Zato sam tu opciju i stavio pod broj 1.
Dakle, moj konačni odgovor je pod br.1. Samo se ne sećam više dali to pitanje beše za 50, 100 ili 200 hiljada?!? mmmm
--- End quote ---
Lazo, ovo je tek prvi krug, znaci 100din.
Lazo:
Ama nikako bre da dođem do zagarantovane sume!?!
jrlotpi:
Pitanje je bilo u nasem milioneru te je takvo i placanje
200 iljade zagarantovana suma
za ostatak moram da kupim kontroler
Pozdrav i hvala na odgovoru Zgrujicu i Lazo
Navigation
[0] Message Index
[*] Previous page
Go to full version