RC MODELI AVIONA - SUS > TRENAŽNI MODELI
COX motori
RCLakic:
Ja sam kao 16.godisnjak imao cox tee dee-0.8 ccm, sa poluloptastim rezervoarom pricvrscenim za karter, zlatne boje, a tu mu je bila I igla za karburator. Imao je graupner elisicu 5x4. A sto se javljam je ova neverovatna cinjenica: Znate li gde sam ga kupio? U BGD, u Timockoj 18, Centar za vazduhoplovno modelarstvo, na Crvenom krstu. Da, da, nekad je modelarstvo bilo drzavna institucija... :)
drjack:
A bila je paralelno i njihova prodavnica na jednom cosku u ulici Cara Urosa u centru. Tamo smo kao klinci kupovali modele i materijal ne samo za letece modele vec i svasta drugo. U vecini osnovnih skola bila je izmedju ostalih i vazduhoplovna sekcija, pa takmicenja , opstinska gradska , republicka.. Skole su clanovimna sekcija obezbedjivali modele i prostor. Danas ne znam ni jednu u Beogradu u kojoj se nesto slicno desava. Tada smo se na aerodromima skupljali kao klinci, a danas kao matorci, a klinaca skoro da i nema.
Izvinjavam se za off topic.
Daki:
Jedno vreme, dok sam ja jos pohadjao osnovnu skolu, su postajala takmicenja iz Opsto tehnickog obrazovanja. Dve kategorije su bile povezane sa avio-modelarstvom, jedna kategorija je u principu bila izlozba prevoznih sredstava, gde je bio cilj da se napravi model (aviona, auta, broda itd...) i pokaze kako funkcionise, ja sam svake godine izlagao neki model. Druga kategorija je bila A1 kategorija slobodno letecih jedrilica (F1H po FAI klasifikaciji), koja je u medjuvremenu degradirana na takmicenje klizaca.
tibeteagle:
SUS imperija uzvraća udarac BL imperiji sa COX patuljcima :jaki: preko kineske veze (:sos:)
Navigation
[0] Message Index
[*] Previous page
Go to full version