RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU
Re: Power magneti?
r-xx:
osam komada po 40 din izadje 320 din, pa to mu dodje ko jedna jefinija pljeskavica u mc donaldsu, i to je skupo.... :_D
mtesa:
nekoliko stvari:
1. dealerextreme - nisam vidio pravougaone magnete, vec samo disk i kugla?
2. magneti iz cd-a - moras da razvalis bar 30tak uredjaja da bi nasao dovoljno za jedan motor, i debljina tih magneta je obicno 2,5mm, sto malo teze ide u zvono cd motora.
3. ako slazes 9polni cd motor treba ti 6 ili 12 magneta tj. 240 do 480 din. to je po mome jako prihvatljivo.
POSEIDON:
Ma meni su trebali samo za poklopac kabine i za koren krila na easy staru...al to je završeno :mhm
srdjan012:
mtesa mozda se nismo najbolje razumeli ili ja nisam najbolje razumeo. ja sam rasturio dva stara CD-ROM-a i izvadio te male power magnete. oni se nalaze na samoj laserskoj glavi odnosno levo i desno od sociva lasera. ta dva magneta sam iskoristio za svoj EDGE 540 model kod mene drze gornji poklopac odnosno kabinu modela. Iz motora nisam vadio magnete nisam ni znao da ima magneta u onom malom motoricu....
mtesa:
da, mislio sam na te male magnete pored optike.
skupio sam 26 istih komdada :) pa ti sad procijeni koliko sam cdrom-ova razbucao.
U samom motoru magnet je u obliku trake i prema informacijama sa strane, ako je traka siva, magnet je jaci i moze
se cak upotrijebiti, mada je puno bolje ako stavis neodijum magnete.
Uspio sam od ti nekoliko desetina motora sklopiti dva kojima odgovara komabinacija stator-2,5mm magenti-zvono jer sam
zvono uzimao sa veceg motora :).
A za zatvaranje kabine sam namjenio par komada koji samuju, tj. nisam im nasao slicne.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version