RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU

Secenje tkanine

(1/2) > >>

highpower:
Ima li neko savet, kako seci 24 gramsku staklenu tkaninu po zeljenoj konturi a da nedodje do razvlacenje ili krzanja iste? Mislim kako seci po pravim linijama ili krugovima, lukovima itd.
Ili je to prosto nemoguce sa ovako lakom tkaninom?

adam:
lenjir i ostar zilet i mirne ruke nista vise pozdrav

IVAN3D:

--- Quote from: highpower on May 01, 2008, 07:27:50 PM ---Ima li neko savet, kako seci 24 gramsku staklenu tkaninu po zeljenoj konturi a da nedodje do razvlacenje ili krzanja iste? Mislim kako seci po pravim linijama ili krugovima, lukovima itd.
Ili je to prosto nemoguce sa ovako lakom tkaninom?

--- End quote ---

Mi (mi padre i ja) za secenje tkanine koristimo specijalne makaze ili takodje specijalan noz narucen iz R&G-a i funkcionisu savrseno ali nisu jeftini!
Mada moze i ostar skalper uz jak pritisak i mali ugao i tkanina se sece kao papir!

boca55:
Skalper je dobar ako se seku ravne linije, ali ako ima krivina tu skalper ne pomaze jedino specijalne makaze sa sitnim zupcima.
Te makaze mogu da se kupe i kod nas u prodavnicama koje drze program japanske firme OLFA ( skalperi , nozevi i sl.). To su makaze Olfa sa zutom drskom i sa sitnim zubima, koje nisu ni tako skupe kostaju oko 600 dinara.
Ja sam ih kupio u robnoj kuci "Sintelon" u Pozeskoj ulici na Banovom brdu preko puta drakstora. Verovatno ovo ima da se kupi i u drugim salonima Sintelona.

highpower:
Ok, hvala najepse na savetima.
Dobio sam jos i informaciju da bi trebalo da sece dobro i onaj sklapel sa tockicem, kruzni.... Izgleda kao za secenje stakla.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version