Zdravo svima!
Pocetnik sam u ovom predivnom hobiju i imam par pitanja-saveta.Moj prvi helikopter je bio neki kineski sa koaksijalnim rotorima (prava igracka),a sada sam u fazi sklapanja HK 450.Heli je stigao,kao i motor(Turnigy E500 6T 4000Kv) i servoi(HXT900),ceka se na Gyro(GR302-AD Telebee Head Lock & Standard Gyro),ESC (TowerPro H40A),prijemnik i predajnik (Hobby King 2.4Ghz 6Ch Tx & Rx (Mode 2)),zupcanici motora 11T i 13T.
1.- Posto sam prvo narucio sve ovo,a tek kasnije saznao da Telebee Gyro ima problema sa inicijalizacijom na 2,4GHz stanicama(synth receivers),resenje bi bilo ukljucenje napajanja Gyro-a nakon ukljucenja prijemnika,ako sam dobro razumeo.Da ne bih morao stalno to rucno da odradjujem, postoji li takav sklop da se nabavi ili , mozda neko ima elektricnu shemu toga i , posto mi je struka elektronika , mogao bih da je napravim a da ne moram sam previse da "fantaziram" oko konstruisanja.
2.- Uz HK 450 se isporucuju plasticne elise glavnog rotora,koje su "odlicne za izbegavanje" (Za divno cudo,elise su skoro idealno uparene),a motor mi je 4000KV sa zupcanikom 11T, zeleo bih da me posavetujete oko podesavanja "throttle curve","pitch curve",za potrebe lebdenja i jednostavnijih manevara,za pocetak.
3.-Da li mi je neophodan UBEC?
4.-Jos bilo koji savet ili sugestija bi mi dobro dosao.
Pozdrav i hvala unapred,
Mika.