Drugari čisto da se pohvalim
Uz vašu pomoć a naročito bi istakao Mephista koji je dao elektro shemu, koju je lepo i slikovito objasnio, kao i Tibeteagla koji mi je dao par korisnih saveta.
Za kućište u koje sam smestio elektro delove iskoristio sam plastičnu kutiju za čuvanje namirnica (140 din). Razlika između ove i one koju je koristio Mephisto koja iskreno jeste lepša i profi je 1500 dinara.
Trafo - 550 din.
Dimer na pijaci 150din (za razliku od prodavnica gde ide od 450din pa naviše).
Prekidač 50din.
Viljuška sa kablom od 1,5m 250din.
Kućišta za staklene osigurče-2kom, osigurači više kom, buksne 2kom, banane 4kom, krokodilke 4kom, signalne lampice 3kom, silikonska žica-4m, žica za zvučnike 4m, postolje od iverice, šipka sa navojem, maticama i podloškama, sve to koštalo je oko 1200 din.
Cekas žica 0,3mm 1m 50 din (a kupio sam i od 0,6mm takođe 50 din.)
Pomenuo sam žicu za zvučnike (crvena i crna) koje nisu prikazane na fotografijama, koje sam nameravao da koristim umesto silikonske žice. Kada sam razmislio, ipak sam se odlučio za silikonsku jer će istrpeti veće tamperature.
Znači sve ukupno 2300 din.
Jedino što nisam ugradio jeste Ampermetar, mada sam ostavio prostor i za njega. Naime našao sam ove uređaje u prodavnicama po ceni od 1770 din, najjeftiniji. Međutim tu je i pijaca Bubanj potok, subotom, gde sam već ugovorio jedan za 400 din, koji meri do 6A (valjda tip neće zaboraviti).
Sekač sam isprobao danas i to na 3mm debelom izofloru i avršeno radi, čak i bez merenja amperaže, kao i na 6mm debelom izofloru (zalepio sam moment wood lepkom dva od 3mm) kojeg takođe seče sa lakoćom.
Elem, videćete da na postolju postoji samo jedna vertikalna cekas žica. Obzirom da ću uglavnom koristiti samo izoflor, ona će mi biti dovoljna. Kada se budem odlučio i za stirodur moraću da napravim i horizontalnu žicu (koja će morati biti savršeno ispravljena).
Evo i fotografija: