RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > JET MODELI

SU-37

<< < (23/43) > >>

vlada-r:

vlada-r:
ovako sam resio kacenje motora posto mi se nije svidelo kako je to odradjeno u originalnom planu  (nene)

Uploaded with ImageShack.us

IvanGrozni:
Vlado, pa ti si se baš potrudio oko ovog modela. Vidim da će motori biti pokretni i to ti je sigurno oduzelo dosta vremena, pošto je vrlo pipavo. Imam plan za F-18, koji je od istog autora, on je i na njemu predvideo pokretne motore. Međutim mislim da to nije potrebno. Mogu se lako ugraditi eleroni, a komande upravljanja su inače  u repu, Vmix. Pošto sam imao prilike da radim sa izoflorom, mogu reći da je veoma zahvalan za ovakve modele. Sledeći model koji budem radio od izoflora, sigurno će biti nešto ovako (F-18) ali sa EDF motorima. Onda će bti pravi džet model. Doduše, varijanta sa dva modela je i skuplja (dve baterije, dva ESCa).

vlada-r:
jesam se pomucio oko modela  (work), rad nije toliko oduzeo vremena koliko je potraga za odgovarajucim materijalom. gde naci odvoljno tanak aluminijum za izradu, i obilazeci buvljak nasao sam ono sto mi je potrebno, tj jednim udarcem sam ubio vise muva. ja zelim da model bude sto verniji originalu koliko god je to moguce, i kod ovog modela su sve komande u repu ali cu uraditi da mozes upravljati i sa mix-om i bez njega  :big smile

firebird:
Vlado, pozdravljam tvoj rad i divim se zelji da model izgleda sto verodostojnije   (res)

Ipak moram da ti skrenem paznju na neke probleme koje mozes imati ovakvom postavkom motora.Nije dobra varijanta da nosac motora bude u obliku slova  " L " , stvara se suvise veliki moment savijanja na krak koji nosi motor sto ce rezultovati pojavom da motor ne prenosi svoju potisnu silu pravolinijski  u odnosu na uzduznu osu modela i imaces vece vibracije motora u ovom slucaju.Takodje sav potisak koji stvara motor prenosi se na jedan kraj zavrtnja koji nosi limcic pa ce se vrlo brzo "razlokati" rupa u tom drvenom nosacu koji je opet opterecen momentom savijanja pa se moze desiti da se usled pojacanih vibracija cak i odlepi od izoflora  :o . Ja ti savetujem da ipak napravis nosac u obliku " П ", smanjices vibracije i ravnomernije preneti silu motora na nosecu letvicu!

Drugo pitanje je vezano za medjusobno rastojanje izmedju motora,tj koje elise nameravas da stavis? Sa ovih slika sto si postavio meni deluje kao da su motorcici suvise blizu za 6" pa da ne dodjes u situaciju da elise " obriju " jedna drugu...Mozda me izgled i pravario , al ipak da pitam... :mhm

Samo napred i obraduj nas novim radovima i detaljima izrade .... (work)  (<--)  ()-()

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version