Pošto juče na aerodromu 13. Maj nisam poleteo ni F22 ni SU37 zbog vetra, rešio sam da to uradim danas na livadi iz zgrade i to sa SU37.
Prvi let, avion je poleteo nešto kao leteo i uspeo sam da ga spustim bez problema tj. oštećenja. Moram da mu odredim CG, što nisam uradio, to mu je glavna mana.
Drugi let odmah zatim, avion je poleteo, ali zbog napred navedenog problema opet je rezultata slab. Srećom avion nije pretrpeo oštećenja.
(Kod ova dva pokušaja model sam bacao iz ruke držeći ga negde između kabine i motora, ali bliže kabini.)
Treći pokušaj (kao da prethodna dva nisu bila dovoljna
, zaboravih na vrlo bitnu stvar - elisu. LM ruka mi je bila ispod modela. Dok sam bacao model, elisa mi je zakačila palac desne ruke. Rezultat: četiri šava u Urgentnom centru, dve nedelje bolovanja, dve kutije antibiotika, antitetanus u roku od 48h.
E pa ovo neka pogledaju početnici, naročito oni nestrpljivi kao ja i neka ne žure. Ako moraju da se uče na greškama neka to bude na tuđim.
(Ovo je ulepšano, inače je prizor bio kao na onom snimku, gde se lik povredio elisom helikoptera, samo kod mene su tri reza.)
Sada sam čačkao po sajtu odakle sam našao plan i našao gde treba da bude CG, 10 cm iza mesta gde se spajaju canard krila sa trupom. Isprobao sam to na mom modelu i nos bije vertikalno, katastrofa.